Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. hétfő, Konstantin

Nyári üzemben működik a közbringrendszer

Újbuda   |   2017, március 1 - 16:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Véget ért a MOL Bubi téli üzeme, a szükséges javítások elvégzése után újra üzembe állt valamennyi budapesti közbringa – derül ki a BKK közleményéből. Márciustól összesen 1286 almazöld kerékpár vehető igénybe 112 gyűjtőállomáson, ez utóbbiak száma még a nyár elején további 12-vel bővül.

Mostantól 112 gyűjtőállomáson összesen 1286 MOL Bubi vehető igénybe a budapesti közbringarendszeren keretében. A gyűjtőhelyek száma további 12-vel bővül, várhatóan nyár, a FINA vizes világbajnoksághoz kapcsolódóan kerülnek ki az állomások a Margitszigetre és 13. kerület több pontjára. Ezeket az év második felében illetve 2018-ban újabbak követik, de az új gyűjtőállomások üzembe helyezésével párhuzamosan a bringák száma is növekszik majd.

Az elmúlt időszakban több kisebb fejlesztéseken estek át a kerékpárok: folyamatos cserével új markolatot, kosarat, csengőt, első lámpát, kormánytáblát, kábeleket kaptak a biciklik.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.