Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. hétfő, Béla

NyusziPlacc a Malomban

Újbuda   |   2017, április 10 - 10:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

NyusziPlaccá alakult az eredetileg KreaPlacc néven futó rendezvény a Malom Galériában április 8-án. A kézműves termékek sokaságát felvonultató programon kifejezetten gyermekeknek szóló kézműves foglalkozásokat tartottak, amelyeken a legkisebbek is megtalálták a megfelelő elfoglaltságot.

A KreaPlacc egy nagyszerű kezdeményezés, ahol a család és munka mellett alkotó ügyes, újbudai kézművesek lehetőséget kapnak arra, hogy másoknak is megmutassák tudásukat, tehetségüket. A vásárlók különleges, egyedi tárgyakkal lehettek gazdagabbak, a gyerekek pedig húsvéti késműves foglalkozásokon vehettek részt. Voltak gyerekeknek készült ékszerek és játékok, illetve nemezből készíthettek húsvéti ajándékokat.

Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő elmondta, a mostani KreaPlacc a negyedik ilyen rendezvény volt és ezúttal is sikeresnek bizonyult. A Malom Galériában az amatőrként dolgozó alkotók profi mestermunkáit lehetett megtekinteni, megvásárolni.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda a fiatalok jövőjét is segíti  

“Tégy rendet a jelenben! Vedd kezedbe a jövőt!”- ezzel a jelmondattal folytatódott a 2017 elején indult Újgeneráció Program a kerületben. Április 20-án három helyszínen, izgalmas programokkal várták az érdeklődőket, a rendezvényt Hoffmann Tamás polgármester nyitotta meg az UP Centerben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.