Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. hétfő, Vince, Artúr

NyusziPlacc a Malomban

Újbuda   |   2017, április 10 - 10:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

NyusziPlaccá alakult az eredetileg KreaPlacc néven futó rendezvény a Malom Galériában április 8-án. A kézműves termékek sokaságát felvonultató programon kifejezetten gyermekeknek szóló kézműves foglalkozásokat tartottak, amelyeken a legkisebbek is megtalálták a megfelelő elfoglaltságot.

A KreaPlacc egy nagyszerű kezdeményezés, ahol a család és munka mellett alkotó ügyes, újbudai kézművesek lehetőséget kapnak arra, hogy másoknak is megmutassák tudásukat, tehetségüket. A vásárlók különleges, egyedi tárgyakkal lehettek gazdagabbak, a gyerekek pedig húsvéti késműves foglalkozásokon vehettek részt. Voltak gyerekeknek készült ékszerek és játékok, illetve nemezből készíthettek húsvéti ajándékokat.

Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő elmondta, a mostani KreaPlacc a negyedik ilyen rendezvény volt és ezúttal is sikeresnek bizonyult. A Malom Galériában az amatőrként dolgozó alkotók profi mestermunkáit lehetett megtekinteni, megvásárolni.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Cseh Tamás és a Magyar Kultúra Napja  

Január 22. kétszeresen is fontos dátum: egyrészt 195 évvel ezelőtt Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát, ezért 1989 óta ez a nap a Magyar Kultúra Napja. Másrészt fontos azért is, mert ezen a napon született, és idén ünnepelné 75. születésnapját a kerület egykori neves és Pro Cultura díjas művésze Cseh Tamás, aki 2009-ben lett Újbuda posztumusz díszpolgára.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.