Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 19. péntek, Sára, Márió

Összefoglaló a Szenior országos Rejtvényfejtő Versenyről

Újbuda   |   2015, december 2 - 11:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata rendezésében idén 11. alkalommal tartották meg a Szenior Országos Rejtvényfejtő Versenyt. Az esemény népszerűségét jelzi, hogy a résztvevők száma évről évre emelkedik, egyre többen vállalva vidékről is a hosszú utazást a „szellemi tornán” való indulásért.

Az ország 12 városából érkeztek versenyzők (Békéscsaba, Siófok, Martfű, Vámosgyörk, Domoszló, Körösladány, Győr, Jászladány stb.), és a részvevők száma idén meghaladta a 80 főt. A rejtvényfejtők 4 kategóriában és ezen felül sudokuban 2 nehézségi szinten mérhették össze tudásukat. A sportesemény legidősebb versenyzője idén is a 88 éves dr. Träger Herbert, aki most a legnehezebb kategóriában indult, érmes eredménnyel. A rejtvényeket Gyocsy Géza, a Füles szerkesztőségének munkatársa készítette külön erre a versenyre.

A kategóriák győztesei (valamennyien újbudai versenyzők):

Merényi Szászhalmi Kamilla (sudoku 1)

Stanyikné Takács Ilona (sudoku 2)

Újsághy Géza (kezdő rejtvényfejtő)

Reményi Jenő (középhaladó)

Olcsváry László (haladó)

Buday Zsuzsanna (haladóbb)

A résztvevők máris a tavaszi versenyre való felkészülést tervezik. Ebben nagy segítséget nyújt a kerületi rejtvényfejtő klub, amely minden hónap első hétfőjén, tehát legközelebb december 7-én 15.30-kor tartja foglalkozását.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Karmesteri pálca, orgona, hit és család  

Másfél évtizedes szünet után 2017-ben ismét nemzetközi karmesterversenyt rendeztek hazánkban. A Magyar Televízió által közvetített Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyen közönségdíjat nyert a huszonhét éves Dobszay Péter, a Szent Angyalok Plébánia orgonistája.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.