Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. csütörtök, Nándor

Plébániai adománygyűjtés Csévharasztnak

Újbuda   |   2016, november 30 - 14:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Szent Imre-plébánia közössége nyári táborában ismerte meg Antal András, Csévharaszti plébánia diakónusának áldozatos munkásságát, aki felkarolta a tanyavilágban, peremvidéken, lecsúszott élethelyzetben élő szegényeket és gyermekeket.

Sokakat mélyen megérintett András cselekvő szeretete, ezért a plébánia gyűjtést szervezett az általa vezetett Irgalmasság szigetének szegényei részére, melynek eredményeként november közepén két teherautónyi adománnyal – többek között rengeteg ruhával, tartós élelmiszerrel és építőanyaggal – segítették szervezetüket.

“Mindig nehéz kérdés az adományozás, különösen, ha az nem pénzbeli, hiszen az ilyen jellegű felajánlások kezelése, szortírozása, kiosztása sokkal összetettebb feladat. Jó volt megtapasztalni, hogy gondos kezekbe kerültek hozzájárulásaink, külön kedves volt látni, amikor a helyi rendőrség emberei is örömmel segítettek a pakolásban” – írta Semsei Rudolf, az akció szervezője a plébánia közösségi oldalán.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Változtatási tilalom a Buda Gardens telkére Újbudán  

Az újbudai polgárok érdekeit figyelembe vevő szabályozás elfogadásáig változtatási tilalmat rendelt el a Újbuda Önkormányzata a Buda Gardens néven futó fejlesztés területére. Hoffmann Tamás polgármester célja, hogy megtartsák a kerületrész zöldövezeti, lakóházas jellegét. Az önkormányzat párbeszédet szorgalmaz a beruházásról a fejlesztő és a lakosság között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.