Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. szombat, Konrád

Pörkölt és bor Albertfalván az Idősek Napján

Újbuda   |   2017, október 4 - 16:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Idősek Világnapja alkalmából beszélgettek az elmúlt időkről az Albertfalvi Idősek Klubja tagjai és vezetői, valamint Hoffmann Tamás polgármester, Molnár László alpolgármester és Farkas Krisztina önkormányzati képviselő.

Ünnepi bográcsos pörkölt illata lengte be az Albertfalvi Idősek Klubja étkezőjét, ahol az Idősek Világnapja alkalmából gyűltek össze a klubtagok és a kerület vezetői. Az idősek megosztották emlékeiket és az elmúlt időkről beszélgettek látogatóikkal.

Az étkező falát lévő képek, díszek mind-mind a klubtagok napjaihoz, eseményekhez kötődnek. Az albertfalvi idősek közössége jó hangulatú, sokat vannak együtt, barátságok is szövődnek és a programok is kellemes időtöltést nyújtanak – mondta Farkas Krisztina önkormányzati képviselő. Gyakran látogatnak a klubba egészségügyi szakértők, akik előadásokat tartanak, és akikkel megbeszélik az aktuális ügyeket, ezen kívül vannak kézműves foglalkozások és sportolási, mozgási lehetőségek is. „Ez azért is fontos, mert az egészség a boldog időskor egyik titka, amelyhez az önkormányzat 60+ programja is kitűnő programokat kínál” – hangzott el az ünnepi asztalnál, ahol a klubtagok a városvezetőkkel beszélgettek.

Mérai Lajosné, Gizus néni érdeklődésünkre elmondta, egyedülállóként a hétköznapokat a klubban tölti, ahol sosem unatkoznak. „Üresebb óráikban” römizni szoktak, miközben élményeiket is megosztják egymással.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.