Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. vasárnap, Hella

Rajz ami láthatóvá teszi a láthatatlant

Újbuda   |   2017, szeptember 22 - 12:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kondor Attila képzőművész grafikáiból nyílt kiállítás az Újbuda Galériában. Az Ars Sacra fesztivál részét képező tárlat október 10-ig tekinthető meg.

A 43 éves képzőművész most először állítja ki grafikáit, amelyek szinte a véletlennek köszönhetik létüket. Kondor Attila korábban Újbuda Mecénás ösztöndíjat kapott, amelynek segítségével elkészíthette a Figyelem útjai című festmény-animációs projektet. Ennek részeként készültek el a most kiállított munkák is.

A művész elmondta, hogy bár a projekt installáció formájában már látható volt néhány helyen, a jövőben a filmes világ felé is nyitna és további animációk készítését tervezi.

Az Ars Sacra fesztivál részét képező tárlat október 10-ig tekinthető meg az Újbuda Galériában. Azon a napon az önkormányzat Zsombolyai utcai épületének nagytermében pódiumbeszélgetéssel egybekötött vetítésen lesznek láthatóak a Figyelem útjai projekt animációi.

B. GY.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.