Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. hétfő, Konstantin

Reformáció: bibliatörténeti kiállítás nyílt Kelenföldön

Újbuda   |   2017, október 17 - 13:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Advent kezdetéig látható az a kiállítás, amely a Biblia több évezredes történetét mutatja be a Kelenföldi Evangélikus templom imatermében. A tárlaton egy magángyűjtemény több különleges kötete is látható.

A Reformáció 500. évfordulóját a Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet is gazdag programsorozattal ünnepli. Ennek részeként látható a Kelenföldi Evangélikus templom imatermében a Biblia több évezredes történetét bemutató kiállítás, amely advent kezdetéig várja az érdeklődőket.

Mendelssohn Reformáció szimfóniája egyházzenei hangverseny keretében csendült fel október 14-én, a gyülekezet zenei együtteseinek közreműködésével, a gyerekeknek pedig Luther Mártonról, a reformáció szellemi atyjáról vetítettek rajzfilmet.

Október 22-én egy Észt kórus vendégszerepel a templomban, 23-án pedig Fabinyi Tamás püspök tartja a vasárnapi istentiszteletet, amelyet a Duna Televízió közvetít élőben.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.