Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 17. kedd, Hedvig

Rekordszámú karácsonyfadíszt készítettek a gyerekek

Újbuda   |   2016, december 15 - 13:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Minden eddiginél több, azaz közel ezerötszáz alkotással neveztek a kerület diákjai az idei karácsonyfadísz-készítő versenyre. A gyerekek több korcsoportban, egyénileg és csoportosan is indultak; ennek az eredményhirdetését december 13-án tartották az önkormányzat dísztermében.

A karácsonyfadísz-készítő verseny ötlete Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő nevéhez fűződik, ő találta ki hat évvel ezelőtt, hogy legyen egy olyan esemény, amelynek keretében a gyerekek saját készítésű ajándéktárgyakkal lephetik meg az idősebb korosztályt. A díszeket a kerületi idősekhez Hoffmann Tamás polgármester juttatja el. Nagyné Antal Anikó szerint ez egy olyan gesztus, amelynek a nyugdíjasok nagyon örülnek, a kicsik pedig szívesen foglalkoznak kézműveskedéssel. - A verseny azért is motiválja a gyerekeket, mert ha ügyesek, rengeteg ajándékot kaphatnak a helyi vállalkozások jóvoltából – tette hozzá.

A verseny résztvevői maguk dönthettek az alkalmazott technikáról, a legjobbaknak járó díjakat Nagyné Antal Anikó és Jankó István önkormányzati képviselő, valamint Molnár László alpolgármester adta át.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megkoszorúzták Csontváry emléktábláját  

Koszorúzással vette kezdetét a Magyar Festészet Napja programsorozat a Gárdonyi téren október 13-án. Csontváry Kosztka Tivadar festőművészre emlékezett egykori lakóházán lévő emléktábla előtt Újbuda vezetése és a Magyar Festészet Napja Alapítvány képviselői.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.