Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. szombat, Konrád

Rendhagyó születésnapi köszöntés

Újbuda   |   2017, október 20 - 16:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rendhagyó módon, közös összejövetellel ünnepelték a kerület nyugállományú katonáit kerek évfordulós születésnapjuk alkalmából. Az önkormányzat dísztermében tartott eseményen az ünnepeltek néhány kedves szó kíséretében átvehették a szervezőktől a Simicskó István honvédelmi miniszter által aláírt okleveleket, valamint a külön erre az alkalomra készített ajándékcsomagokat.

A Gazdagréten élő Lászlóffy Gáborné nemrég töltötte be 80. életévét. Már édesapja is katona volt, így maga is szívesen helyezkedett el a honvédségnél. Sőt, társát is itt találta meg, férjével két közös gyermekük és öt unokájuk született. Lászlóffy Gáborné 46 éven keresztül dolgozott térképtervezőként. Mint mondja, a pontosság és precizitás miatt mai napig megbecsülik a szakmájában.

Antal Gábor nyugállományú alezredes nemrégiben ünnepelte 85. születésnapját. Ő maga mindig lázadozó volt, ami miatt sokszor meggyűlt a baja. Mivel az elvei nem engedték, hogy belépjen a pártba, folyamatos atrocitások érték munkája során. A ranglétra minden fokát végigjárta, a hosszú folyamatban az adott neki erőt, hogy az elveit senki nem törte meg. Manapság szívesen olvas, leginkább a politikai, a történelmi, a földrajzi és a csillagászati témák foglalkoztatják.

Varga Pál őrnagy szeptemberben töltötte be 90. életévét. 1948-ban vonult be katonának, egy évvel később Pécsre került a Tiszti Akadémiára. Feleségét a győri szolgálat alatt ismerte meg, 1960-ban költöztek Újbudára. Fiuk korai távozása megviselte őket, de unokájuk sok boldogságot hozott nekik idős napjaikba. Varga Pál márciusban nejét is elveszítette, de igyekszik az élet pozitív oldalát nézni. Szívesen jár el otthonról, és bár egy éve abbahagyta a vezetést a séta mai napig fontos számára.

A szintén 90 éves Kiss Ferenc nyugállományú törzszászlós betegsége miatt sajnos személyesen nem tudott részt venni az ünnepségen. Helyette neje, Kiss Ferencné vette át az ajándékot és az emléklapot. Margit néni elmondta, férjével együtt nagyon szeretnek a kerületben élni. Több mint 67 évvel ezelőtt kötötték össze az életüket és azóta is tartják magukat az esküjükhöz, jóban-rosszban kitartanak egymás mellett. Mindketten a honvédség kötelékében helyezkedtek el, nyugdíjazásukat is egyszerre kérték, szinte mindig mindent együtt csinálnak. Egy gyermekük és egy unokájuk született a házasságból és nagyon büszkék arra, hogy harmonikus, idilli családi életet élnek.

K.A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.