Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. kedd, György

Ritkán látható szobrok a Ménesi úton

Újbuda   |   2017, január 31 - 09:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 27-ig tekinthetők meg a Molnár C. Pál Műterem-Múzeumban Medgyessy Ferenc kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész alkotásai. A Tavasz teremben számos kisplasztika, relief mellett az elmúlt század egyik legaktívabb alkotójának személyes tárgyai is láthatóak.

Medgyessy Ferenc a 20. század magyar szobrász-művészetének egyik legkiemelkedőbb alakja, akinek alkotásai a Molnár C. Pál Műterem- Múzeumban láthatók május végéig. A kortársaival ellentétben, inkább hétköznapi embereket ábrázoló művész sajátos humorát is felfedezhetik az érdeklődők. A kiállított anyag egyik legismertebb darabja a szoptató anyát ábrázoló mű, amely a régi ezer forintos bankjegy hátoldalán is évekig szerepelt.

A kiállított művek törzsanyagát a balmazújvárosi Semsey Kastély és Múzeum Antal-Lusztig gyűjtemény Medgyessy-alkotásai adják, ezen kívül magántulajdonban lévő műveket, személyes emlékeket, fotókat is bemutatnak.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Virágba borul Újbuda  

Két év kihagyás után ismét vásárt rendeztek a Budai Arborétumban, a Villányi úton április 20–22. között széles kínálat fogadta a virágok rajongóit. Május első hétvégéjén hagyományos muskátlivásár is várja az újbudaikat kerület szerte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.