Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. szerda, Luca, Otília

Ritkán látható szobrok a Ménesi úton

Újbuda   |   2017, január 31 - 09:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 27-ig tekinthetők meg a Molnár C. Pál Műterem-Múzeumban Medgyessy Ferenc kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész alkotásai. A Tavasz teremben számos kisplasztika, relief mellett az elmúlt század egyik legaktívabb alkotójának személyes tárgyai is láthatóak.

Medgyessy Ferenc a 20. század magyar szobrász-művészetének egyik legkiemelkedőbb alakja, akinek alkotásai a Molnár C. Pál Műterem- Múzeumban láthatók május végéig. A kortársaival ellentétben, inkább hétköznapi embereket ábrázoló művész sajátos humorát is felfedezhetik az érdeklődők. A kiállított anyag egyik legismertebb darabja a szoptató anyát ábrázoló mű, amely a régi ezer forintos bankjegy hátoldalán is évekig szerepelt.

A kiállított művek törzsanyagát a balmazújvárosi Semsey Kastély és Múzeum Antal-Lusztig gyűjtemény Medgyessy-alkotásai adják, ezen kívül magántulajdonban lévő műveket, személyes emlékeket, fotókat is bemutatnak.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Először volt karácsonyi vásár Albertfalván  

Adventi vásárt tartottak december második hétvégéjén az Albertfalvi Közösségi Házban (AKH) Farkas Krisztina önkormányzati képviselő segítségével. Az első alkalommal megrendezett programon neves művészek is felléptek, az árusok pedig minőségi termékeket kínáltak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.