Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. szerda, Márk

Séta a kerület értékeinek nyomában

Újbuda   |   2017, szeptember 25 - 15:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) – Újbuda Önkormányzatának együttműködésével – ismét programsorozatot indít Újbuda természeti és kulturális értékeinek megismertetésére. 2017. szeptembertől 2018. májusig összesen 6 alkalommal lesz séta a kerület érdekes részeire. Először a Gárdonyi tértől a Feneketlen-tóig lehet megtekinteni Újbuda értékeit szeptember 30-án. A részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött.

Kedves Újbudaiak! Kedves Érdeklődők!

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) – Újbuda Önkormányzatának együttműködésével – ismét programsorozatot indít Újbuda természeti és kulturális értékeinek megismertetésére. Ez a sorozat a 2014-es és 2015/16-os, nagy érdeklődést kiváltó rendezvények megismétlése. 2017. szeptembertől 2018. májusig összesen 6 alkalommal szervezünk látogatást, sétát a kerület érdekes részeire. Minden sétát szombat délelőttre, 2–4 órás időtartamra tervezünk, ezzel is segítve családok és magánszemélyek részvételét.

Érdeklődő pedagógusokat szívesen látunk, de iskolás csoportokat sajnos nem tudunk fogadni.
Örömmel fogadjuk a „60+” programokon résztvevők bekapcsolódását, de kérjük,
hogy – a séták jellege miatt – lehetőleg csak tíz év feletti unokákat hozzanak magukkal.
Egyes túrák kerekes székkel, babakocsival nem vagy csak nehezen megközelíthetők (pl. a Gellért–fürdő); kérjük, ezt a programok tervezésénél vegyék figyelembe.

A séták időpontjai és témái:
2017. szeptember 30.: Újbuda értékei a Gárdonyi tértől a Feneketlen-tóig
2017. október 28.: Kamaraerdei tanösvény
2018. február 24.: Gellért-fürdő; gyógyvizek Újbudán
2018. március 24.: Gellért-hegy
2018. április 14.: Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület
2018. május 26.: Budai Arborétum


A további részleteket – a találkozás helye és pontos ideje, az esetleges előzetes tudnivalók
stb. – mindig az egyes programoknál adjuk meg. Figyeljék az MKNE honlapját (http://mkne.hu/programok.php), az önkormányzat honlapját, valamint a kerületi hirdetőtáblákat!


Újbuda Önkormányzatának támogatásának köszönhetően a részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött, amelynek határideje minden esetben az adott program megtartása előtti keddi nap. Regisztrálni csak elektronikus úton lehet az ujbudai.setak@gmail.com e-mail címen történő jelentkezéssel.

Némelyik programnak korlátozott a létszáma, ezért célszerű minél hamarabb, akár egy távolabbi sétára is előre jelentkezni. Nyomatékosan kérjük, hogy az esetleges változásokat, lemondásokat ugyanerre a címre szíveskedjenek minél hamarabb elküldeni.

Magyar Környezeti Nevelési Egyesület

Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Jobb kedvvel jobban tanulnak a gyerekek  

A 'Feel better, Learn better, Live better' nemzetközi projekttalálkozó nyitó rendezvényét tartották az önkormányzat dísztermében április 24-én. Kétéves program során francia, finn, belga és spanyol iskolákkal működik együtt a Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.