Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 20. kedd, Klaudia

Színpompával készül a tavaszra a FŐKERT

Újbuda   |   2018, március 13 - 13:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Összesen 130 ezer árvácskát ültet ki a Budapest kiemelten kezelt zöldterületeire és mintegy 16 különféle árnyalatot használva hoz színeket a főváros virágágyaiba tavasszal a FŐKERT Nonprofit Zrt.

A tavaly ősszel ültetett nagyjából 110 ezer virág mellé kerülő növények kiültetése március 9-én kezdődött és várhatóan két hétig tart. A parki kiültetések kétnyári növényanyagát a FŐKERT Nonprofit Zrt. saját termesztőtelepén állítja elő.

A tavaszi ültetések után színpompás virágágyakat lehet majd látni, az ültetések részletes menetrendje és helyszínei megtekinthetők a FŐKERT honlapján. Az árvácskákon kívül érdemes figyelni városszerte az ősszel ültetett kétnyáriak közül hamarosan előbújó hagymás virágokat is. Összesen közel 35 ezer tulipán, nárcisz és császárkorona díszíti majd a parkokat.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudán az időskor nem hátrány, hanem lehetőség  

A XI. kerületben élők közel negyede, mintegy negyvenkétezer ember hatvan év fölötti, ezért itt mindig kiemelt helyen szerepelt az időskorúak tisztelete, életminőségük támogatása. Az Újbuda 60+ Program, a kerület idősbarát politikájának sorvezetője olyan komplex rendszerré nőtte ki magát, amely évente átlagosan húszezer újbudait ér el programjaival és segítő szolgáltatásaival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.