Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 25. péntek, Orbán

Sztómaexpó Újbudán

Újbuda   |   2017, szeptember 18 - 14:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hatodik alkalommal rendeztek Sztómaexpót a kerületben. A rendezvényen lehetőség volt ingyenes mintacsomagok és információs anyagok igénylésére, étrendkiegészítők kipróbálására, a sztómát viselők választ kaphattak kérdéseikre és megoszthatták tapasztalataikat is.

Sorban álltak az érdeklődők a Van Holnap Zsákos alapítvány által biztosított új testösszetétel-analízist végző eszköznél a hatodik sztómaexpon. A Malom közösségi Térben ezúttal is speciális termékeket, étrendkiegészítőket próbálhattak ki, illetve szakemberekkel beszélgethettek a sztómát viselők és hozzátartozóik - mondta Nagyné Antal Anikó képviselő.

Idén is lehetőség volt ingyenes mintacsomagok és információs anyagok igénylésére, továbbá betegjogi szakreferenssel is konzultálhattak a sztómát viselők. - Megtudhatták, hogy panasz esetén milyen jogi lehetőségeik vannak, továbbá mihez igényelhetnek egészségügyi vagy adóügyi támogatást - részletezte Mina András, az Integrált Jogvédelmi Szolgálat betegjogi szakreferense.

A sztóma egy olyan mesterségesen, sebészek által létrehozott bélnyílás a hasfalon, melyen keresztül a széklet - egy cserélhető zsákba - távozik a szervezetből. Alkalmazására akkor kerülhet sor, ha a betegség nem teszi lehetővé, hogy a bélsár a végbélen keresztül távozzon a testből.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.