Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 19. hétfő, Zsuzsanna

Születésnapi kiállítás a Budai Klub-Galériában

Újbuda   |   2017, június 29 - 09:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Orosz János Munkácsy Mihály-díjas festő 85. születésnapja alkalmából nyílt tárlat a Budai Klub-Galériában június 8-án. A kerületben élő művész a kedvenc képeit, szobrait válogatta össze életművéből e különleges alkalomra.

Orosz János egész életében a klasszikus művészetekért rajongott, kritikával szemlélte a modern irányzatokat, ő maga a hagyományos technikákat alkalmazza. A ’60-as években többször járt Olaszországban tanulmányúton, az ottani művészet volt rá igazán nagy hatással. Számításai szerint körülbelül 1500 festménye és 3000 rajza van, sokat eladott vagy elajándékozott külföldi, illetve itthoni gyűjtőknek. Több közgyűjteménybe is bekerültek munkái, így a Magyar Nemzeti Galériába, a pécsi Janus Pannonius Múzeumba, a kecskeméti Katona József Múzeumba, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.

A Budai Klub-Galériában június 30-áig látható tárlatot Szepes Hédi művészettörténész nyitotta meg Győrffy Gergely hegedűművész közreműködésével.


H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.