Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. vasárnap, Hella

Tavaszi lemezdömping a Fonóban

Újbuda   |   2018, április 10 - 17:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több új zenei anyag jelent meg idén tavasszal a Fonó Budai Zeneház gondozásában. A Cimbaliband Balkán projekt című lemezét márciusban mutatták be, a Fonóban rögzítették a Juhász Gábor Quartet In the garden című albumát, Dresch Mihály és Borbély Mihály kvartettjének Körbe-körbe című közös alkotása pedig az idei lemeztermés egyik különlegessége.

A Balkán Projekt a Balkán népeinek habitusával, virtuozitásával közelíti meg a népzenét, és adja át annak pozitív mondanivalóját a hallgatóságnak. A Cimbaliband a repertoárt képező szerb, román, bolgár és cigány dallamokat ízesen, dinamikusan, temperamentumosan és stílusosan tolmácsolja. A változatos összeállítású dalokban helyet kapnak virtuóz hangszerszólók is, a szokásos felállás mellé pedig most a harmonika (Barity Zorán), a szaxofon (Bede Péter) és a trombita (Kovács Ferenc) és Danics Dóra énekes is csatlakozik.

Juhász Gábor gitáros 50. születésnapjára megjelent In The Garden című lemez a jazz nyelvén íródott. Az albumon Juhász mellett Jeszenszky György dobos, Kovács Zoltán nagybőgős mellett Gátos Iván játszik billentyűs hangszereken. A felvétel 2017. április 30-án készült a Nemzetközi Jazznapon a Fonóban.

Dresch Mihály és Borbély Mihály kvartettjének Körbe-körbe című alkotását az idei lemeztermés egyik különlegességének tartják. Ismertetője szerint a mű „két nagyívű muzsikus közös lemeze”. Az albumon Borbély Mihály, Dresch Mihály, Horváth Balázs és G. Szabó Hunor dob zenél.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.