Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. szombat, Konrád

Teendő lejáró diákigazolvány esetén

Újbuda   |   2016, december 13 - 10:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Még idén be kell jelentkeznie a NAV-hoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie annak, akinek diákigazolványa október végén lejárt, nem tanult tovább, illetve nem helyezkedett el a munkaerőpiacon.

A tanulói, hallgatói jogviszony megszűnése után október 31-ig érvényes azok diákigazolványa, akik nyáron befejezték tanulmányaikat. Ha a volt diák nem tanul tovább, nem helyezkedett el – és más jogcímen sem jogosult az egészségügyi szolgáltatásra –, akkor december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. A jogosultság lejártát követő 15 napon belül be kell jelentkeznie a NAV-hoz annak, akinek megszűnt a hallgatói jogviszonya, október 31-én lejárt a diákigazolványa és még nem állt munkába. A 16T1011 jelű adat- és változás-bejelentő nyomtatvány letölthető a www.nav.gov.hu honlapról és benyújtható ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy nyomtatva postán, illetve személyesen is az ügyfélszolgálaton. Az egészségügyi szolgáltatási járulékot (havonta 7 050 forint, naponta 235 forint) átutalással vagy csekken lehet befizetni a NAV számlájára (száma: 10032000-06056229). Átutalás esetén a közlemény rovatban fel kell tüntetni az adóazonosító jelet. Lehetőség van arra is, hogy az egészségügyi szolgáltatási járulékot a volt diák helyett – hozzájárulásával és a NAV jóváhagyásával – más személy vagy szervezet fizesse meg.

További információ a 06-40/42-42-42-es telefonszámon, illetve a NAV honlapján.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.