Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. hétfő, Konstantin

Teljes kapacitással üzemel a Dorottya Udvar

Újbuda   |   2015, november 6 - 11:42Nyomtatóbarát változatSend by email

Közel 5000 négyzetméternyi irodaterület bérlésére szerződtek a dél-budai irodaház új bérlői, a jelenlegi ügyfelek pedig közel 2500 négyzetméternyi terület bérletét hosszabbították meg. Ezeknek köszönhetően a Dorottya Udvar várhatóan kiemelkedő évet zár.

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fórumának adatai szerint 2015 harmadik negyedévében 8 százalék alá csökkent az üres területek aránya Dél-Budán, és ezzel jelentősen alulmúlja a főváros 13,5 százalékos átlagát. Az egyre kihasználtabb irodapiacon a Dorottya Udvar vezetése számos, saját iparágában élvonalbeli céggel kötött bérleti szerződést. Az optikai piacról a GrandVision, az automatizálással foglalkozó KUKA Robotics, az egészségügy területéről a Medtronic, az autóipari szolgáltató MSX International és az állateledel-gyártó Royal Canin összesen közel 5000 négyzetméternyi új irodát bérel az irodakomplexumban. A LeasePlan, az Organo, a PSA Finance és a Wild Hungária is - összesen közel 2500 négyzetméternyi terület bérlését hosszabbította meg. A bérlők az irodaház előnyei közé sorolják a loft-érzetet keltő belmagasságot, az energia-takarékos megoldásokat, a belső kertet, valamint a saját buszjáratot.

Független szakértők véleménye alapján az épület tavaly - Közép-Európában egyedüliként - kiváló besorolást kapott működő épületek kategóriában.

A komplexum eredetileg katonai egyenruharaktárnak épült 1914 és 1918 között. Az ingatlant – számos funkcióváltást követően – 2002-ben irodaházzá építették át, amely 28 500 négyzetméteren, kreatív környezetben kínál “A” kategóriás irodákat.

Újbuda