Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. csütörtök, Eszter, Eliza

Teljesen megújult a budafoki villamosremíz

Újbuda   |   2018, április 5 - 10:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sajtótájékoztatóval egybekötött bejáráson vett részt Tarlós István főpolgármester, valamint Németh Zsolt országgyűlési képviselő a megújult Budafok kocsiszínben. A remíz a tervek szerint egy hónap múlva kezdi el fogadni a villamosokat.

– Számos, évtizedek óta húzódó beruházás valósult meg az elmúlt években – nyilatkozott a sajtónak Tarlós István. Budapest főpolgármestere példaként hozta fel a 4-es metró befejezését, a 3-as metró felújítási munkálatait, az árvízvédelmi munkákat, a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésénél elért eredményeket, a Margitsziget-projektet, valamint a BKV járműállományának cseréjét is. Németh Zsolt országgyűlési képviselő méltatta a főváros és a kormányzat szoros együttműködését, kiemelve a közösségi közlekedésben elért eredményeket, így az 1-es villamos útvonalának bővítését, a fonódó villamoshálózat kialakítását, valamint a budafoki remíz korszerűsítését is. – Az 1899-ben épült Budafok kocsiszín fejlesztéséről és átépítéséről évekkel ezelőtt született meg a döntés – emlékeztetett a politikus.
A felújításra az ingatlan állapotának romlásán kívül azért is szükség volt, hogy a kocsiszín megfeleljen a technológiai fejlődésnek és igényeknek. A kötöttpályás közlekedés átstrukturálása során a budai fonódó hálózatban forgalomba állított új, alacsony padlós CAF-villamosok, valamint az 1-es vonal járműveinek üzemeltetésére is alkalmas helyszínt alakítottak ki a területen, amelyet májusban adnak át. Nagy súlyt helyeztek a hangszennyezés elkerülésére, az ott lakók nyugalma érdekében zajvédő falakat húztak fel. A telepen a karbantartási feladatokat az újonnan felépített és modern technológiával ellátott csarnokokban fogják elvégezni. A villamosok napi tisztításához korszerű berendezéseket szereltek fel. Az egyetlen megmaradt, ám felújított régi csarnokot nosztalgiajárművek tárolására használják majd.

(K. A.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Beszámoltak tanulmányútjukról a Grosics suli pedagógusai  

Szakmai napon számoltak be külföldi tapasztalataikról az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola tanárai. A pedagógusok az Erasmus+ program keretében vettek részt a továbbképzéseken, amelyek életre szóló élményeket, a tanításban is alkalmazható információkat, gyakorlatot szereztek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.