Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. vasárnap, Hella

Továbbra is zajos siker a Lemezjátszó

Újbuda   |   2017, október 17 - 15:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

A B32 Galéria és Kultúrtér könnyűzenei sorozata továbbra is jó hangulatú, teltházas program. A legutóbbi beszélgetésen az Oasis együttes legnagyobb sikerérét elemezték a résztvevők.

Az Oasis korszakos albumával, a (What’s the story) Morning Glory című lemezzel folytatódott a B32 Lemezjátszó sorozata. A Bartók Béla úti galéria és kultúrtér most is megtelt a közös esti zenehallgatásra és pódiumbeszélgetésre, ahol az állandó házigazda, Horváth Gergely partnere ezúttal a Junkies zenekar énekese, Szekeres András volt.

A lemez megjelenésekor Szekeres András 21 éves volt, aktív zenész, akkor már egy éve a Junkies énekese. Állítása szerint a lemez rá is óriási hatással volt, bár csak sokadik meghallgatásra fedezte fel benne azt a mindent átható pozitív hangulatot, ami - úgy véli - talán a legfontosabb tulajdonsága azalbumnak.

A pódiumbeszélgetésen arra is választ kerestek, hogy a világ számos országában egyébként sikeres album miért aratott viszonylag kevés babért Magyarországon. Szekeres András szerint ebben a Beatles hatását kell keresni, hiszen az Oasis munkássága az ő zenéjük fényében fogja meg igazán a hallgatót, ám történelmi okokból nálunk ez sokkal kevésbé érvényesül.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.