Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. kedd, Júlia, Rita

Újbuda Kerékpárforgalmi Hálózati Terve

Újbuda   |   2017, szeptember 8 - 10:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata 100 millió forintos támogatást nyert a VEKOP-5.3.1-15-2016-00007 azonosítójú pályázaton 216-ban, hogy komplex kerékpározásbarát fejlesztést végezzen a kerületben. Az idén elkészült Kerékpárforgalmi Hálózati Tervben rögzített engedélyezési és kivitelezési tervek 2018-ban várhatóak, a munkálatok 2019-ben kezdődnek.

A Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a XI. kerület Önkormányzata által alkotott konzorcium Közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztések Budapest XI. kerületében projektje 100 millió Ft támogatást nyert Magyarország Kormányának a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében meghirdetett Fenntartható közlekedés fejlesztése Budapesten pályázati felhívásán 2016 végén (VEKOP-5.3.1-15-2016-00007). A forrást 100 százalékban az Európai Unió biztosítja. A felhívás célja a fenntartható közlekedési módok további térnyerésének biztosítása, a XI. kerületi projektterületen területi alapú komplex kerékpározásbarát fejlesztést végzünk. Ennek első lépéseként 2017-ben elkészült a projektterületre vonatkozó Kerékpárforgalmi Hálózati Terv (KHT). A KHT-t a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezette tervzsűri elfogadta, az abban foglaltak alapján megkezdődött az engedélyes- és kiviteli tervek készítése. A jelenleg érvényes ütemezés alapján a tervek 2018-ban készülnek el, a kivitelezés pedig 2019-ben kezdődik.

 Kerékpárforgalmi Hálózati Terv

 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.