Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. hétfő, Vince, Artúr

Vasárnap terrarisztikai és akvarisztikai börze az FMH-ban

Újbuda   |   2017, április 7 - 13:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Vasárnap rendezik a TerraAkva terrarisztikai és akvarisztikai börzét a TEMI Fővárosi Művelődési Házban.

A már hagyományosnak tekinthető rendezvény több mint ezer négyzetméteren, négy különböző szinten mutatja be a világ legkülönlegesebb állatfajait. Az érdeklődők szakszerű körülmények között tartott hüllőket, pókokat, kígyókat, békákat, teknősöket, csigákat és kétéltűeket láthatnak a vadászgörények, egerek, apró rágcsálók, sünök és díszhalak mellett.
A kiállítás kísérőprogramjai hozzájárulnak a helyes és biztonságos kisállattartáshoz, valamint érdekes információkkal látják el az érdeklődőket. Lehetőség nyílik személyesen kérdezni a hazai legrangosabb tenyésztőktől, akik hosszú évek tapasztalatait osztják meg és előadásokkal is készülnek.
A programok közt vadászgörény-bemutató, állatsimogató, arcfestés és lufihajtogatás is szerepel.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Cseh Tamás és a Magyar Kultúra Napja  

Január 22. kétszeresen is fontos dátum: egyrészt 195 évvel ezelőtt Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát, ezért 1989 óta ez a nap a Magyar Kultúra Napja. Másrészt fontos azért is, mert ezen a napon született, és idén ünnepelné 75. születésnapját a kerület egykori neves és Pro Cultura díjas művésze Cseh Tamás, aki 2009-ben lett Újbuda posztumusz díszpolgára.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.