Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. szombat, Konrád

Vége a cafeteria-utalványok korszakának

Újbuda   |   2017, január 4 - 14:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

A cafeteria területén is életbe léptek a változások, így több elem kikerült a béren kívüli juttatások köréből, helyüket újak vették át - áll az inforadio.hu oldalán.

2017-től átalakul a cafeteria, így több elem is kikerül a béren kívüli juttatások köréből. Például az Erzsébet-utalvány, a helyi utazásra szóló bérlet, az iskolarendszerű képzés, a munkahelyi étkeztetés és az önkéntes pénztári hozzájárulás is egyes meghatározott juttatásként lesz adóköteles. Ezek közterhe összesen mintegy 43 százalék lesz. A munkaadóknak az új rendszer miatt alaposabban át kell gondolniuk a béren kívüli juttatásokat – mondta Fata László cafeteria-szakértő.

„Sok olyan juttatás, amit megszoktunk eddig, nem lesz már olyan kedvező adózású. Jönnek új juttatások az adómentes juttatások között – jellemzően a munkáltatói mobilitás és a családcentrikus juttatások erősödnek majd. A munkáltatónak át kell gondolnia a már meglévő rendszereket is olyan szempontból, hogy milyen céllal használják ezt a juttatási rendszert” - mondta a cafeteria-szakértő.

A változások után mostantól köztehermentesen lehet majd belépőt adni sportrendezvényekre, sportlétesítmények használatára, és évi 50 ezer forintig kulturális rendezvényekre. Mentesül a közterhek alól az óvodai, bölcsődei ellátás, a vissza nem térítendő lakáscélú támogatás, valamint az albérleti támogatás.

Mostantól új elem a cafeteria-rendszerben a 100 ezer forint összegű pénzjuttatás, amely készpénz vagy átutalás formájában adható, utalványra azonban nem válható.

forrás: inforadio.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.