Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 2. szerda, Melinda, Vivien

Elkezdődött az őszi nagytakarítás

A XI. kerület Újbuda Önkormányzata az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével őszi  nagytakarítási akciót szervez október 26. és december 4. között.

Átadták a Zöld Óvoda minősítéseket  

Bakai-Nagy Zita és Orosz Anna alpolgármesterek december 1-jén személyesen adták át az "Örökös Zöld Óvoda" és a "Zöld Óvoda" címet igazoló okleveleket, és az ehhez járó jutalmakat öt intézményben.

Újabb térfigyelő kamerák Újbudán  

2020. november közepén 3 új, napelemes kamerarendszert szerzett be Újbuda, amit mobil kameraként, több helyszínen is lehet alkalmazni térfigyelő eszközként. Ha egy helyszínen elérte a célját, tovább lehet vinni és máshol felszerelni, hisz semmilyen külső áramforrást nem igényel, valamint a beépített LTE modem révén folyamatosan kommunikálni tud a központtal, ahova közvetíti az élőképet.

A Hír TV valótlanságot állított  

A Hír TV valótlanul állította, hogy Újbuda Önkormányzata a becsült ár háromszorosáért bízott meg egy konzorciumot a kerületi parkok fenntartásával, felújításával és fejlesztésével.

Keressük "Újbuda kiváló sportolóját" és "Újbuda kiváló edzőjét"  

Felhívás Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata a kerületi kitüntetések és elismerő címek alapításáról és adományozásáról szóló 36/2012./VI.6./XI.ÖK sz. rendelet értelmében "Újbuda kiváló sportolója", illetve "Újbuda kiváló edzője" kitüntetések adoményozására.

Társasházak működésével kapcsolatos információ  

2020. november 17. napján hatályba lépett a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Kormányrendelet , amelynek 2. alcíme a társasházakra vonatkozó eltérő rendelkezések alkalmazását szabályozza.

I. Őrmezei Töklámpás Kiállítás  

Évről évre egyre népszerűbb október végén töklámpást készíteni, ezért Bába Szilvia és Junghausz
Rajmund, Őrmező önkormányzati képviselői úgy gondolták, idén teret adnak az ott lakók remekműveinek bemutatására.

Elkészült a felújított Petzvál park  

A Petzvál park területén – a közösségi tervezés során meghatározott alapelveknek megfelelően – a felújítás során pihenőparkot alakítottunk ki.

Óvoda épül a Duna-menti térségben  

A napokban került aláírásra Újbuda Önkormányzata és a Metrodom Duna Alfa Kft. között a tervezett River lakópark kapcsán kidolgozott településrendezési szerződés.

Hóvirágtól a naspolyáig  

Molnár István Mihály nyerte meg idén a Magyarország Legszebb Konyhakertje díjat a Zártkert 3. vegyes kategóriában. A 77 esztendős, születése óta a kerületben élő hobbikertész a Gellért-hegy oldalában műveli kertjét.