Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Tavaszi Nagytakarítás 2022.

Újbuda Önkormányzata – az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével - 2022. április 4. és május 15. között tavaszi nagytakarítási akciót szervez.

Újbuda segít! – Ön is segíthet!

Szeretnénk megköszönni eddigi segítségüket, érezzük, hogy mindenki együttérzését fejezi ki a jelenlegi helyzetben, hisz nagyon sok adományt juttattak el már eddig is hozzánk!

Online is intézhető a 2022. évi várakozási hozzájárulás

Az újbudai várakozási hozzájárulások 2022. évi hosszabbítása már intézhető. Amennyiben jelenleg is jogosult várakozási hozzájárulásra és kérelmet kíván benyújtani, kérjük, hogy azt a https://parkolas.ujbuda.hu/index.php/varakozasi-hozzajarulasok/ oldalon foglaltak szerint szíveskedjen megtenni.

Ezüstérmes az OSC az OB I-ben  

Az újbudai OSC az FTC-vel találkozott a magyar vízilabda-bajnokság döntőjében. A párharc két győzelemig tartott, a május 6-i, első mérkőzést 18-9-re, a múlt heti másodikat 15-7-re nyerte a Ferencváros.

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás  

Lábbal verték a taktust, tapsoltak és énekeltek a gyerekek a Muzsikás együttes rendhagyó énekóráján az Újbudai Bocskai István Általános Iskolában. A gyerekek a tornateremben gyűltek össze, hogy a Kossuth-díjas népzene együttes előadását meghallgassák.

Bartók-negyed lakossági fórum  

2022május1717:30
Tájékoztató és beszélgetés az önkormányzat fejlesztési terveiről 2030-ig.
Várjuk a véleményüket, részvételüket!

Virágültetés a kerületben  

Közel harmincötezer egynyári növény – többek között bársonyka, begónia és petúnia – teszi színesebbé a kerületet.

OSC: BL-búcsú után irány a bajnoki döntő  

Bár a Bajnokok Ligája idei kiírásában már nem érdekelt az OSC Újbuda férfi vízilabdacsapata, a hazai bajnokságban annál inkább: Manhercz Krisztiánék döntőt játszanak az OB I-ben.

A legjobb tízben a kerületi kosarasok  

A kilencedik helyen zárta április utolsó napjaiban az első osztályú női kosárlabda-bajnokságot a ELTE-BEAC Újbuda, miután a Cegléd, a Szigetszentmiklós és a Pécs csapatát megelőzve megnyerte az NB I alsóházi rájátszását.

Borítsuk virágba Újbudát!  

Ebben az Önkormányzat a XI. kerületi lakcímkártyával rendelkező újbudai lakosoknak három tő muskátlival segít (1 lakos/3 tő, a készlet erejéig).

Életre kelnek a kivágott platánok  

A Főkert nemrég átvizsgálta a Bartók Béla út teljes faállományát, miután tavaly júliusban a Móricz Zsigmond körtéren – szélcsendes időben – kidőlt egy nagy platán. Összesen tizenegy olyan fát találtak, amelyet a balesetek elkerülése érdekében ki kellett vágni.

Csodálatos, ha egy picit bele tudunk tenni a világba  

– Bár a világ éppen egy rossz pillanatát éli, mindig lehet benne szépet találni – mondta Mészáros Márta filmrendező a film április 30-i világnapja alkalmából készített interjúnkban. A 64 filmet rendező, számtalan hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett újbudai díszpolgár otthonában mesélt életéről, munkásságáról és örök barátságáról Törőcsik Marival.

Egy nap az újbudai tűzoltókkal  

A fővárosban tizennyolc hivatásos tűzoltólaktanya működik: tizennégy parancsnokság, valamint négy katasztrófavédelmi őrs. Kiemelt szerep hárul köztük a XI. kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokságra, amely Újbudán több mint 150 ezer ember élet- és vagyonbiztonságáért felel, ám ezen kívül két másik dél-budapesti kerületet is ellát. A járvány miatti zárlat feloldása után ismét fogadnak látogatócsoportokat a Tas vezér utcai laktanyában.

Elismerés a legkiválóbb versenyzőknek és edzőknek  

Az „Újbuda kiváló sportolója” és „Újbuda kiváló edzője” díj szerda délutáni átadóján tiszteletét tette a XI. kerület polgármestere, országgyűlési képviselői, valamint Horváth Gábor kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó is, és persze a kitüntetett sportolók hozzátartozói, edzői és sporttársai.