Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 12. szombat, Villő

Parkolási engedélyek meghosszabbítása 2022. március 31-ig

Újbuda Önkormányzata minden érvényes lakossági, gazdálkodói és egészségügyi várakozási hozzájárulás érvényességi idejét meghosszabbította 2022. március 31. napjáig. A lakosság részéről további ügyintézést nem igényelnek.

FELHÍVÁS - Az év újbudai ápolója

Az elismerésre a kerületben dolgozó ápolók, ápolónők, asszisztensek bármelyikét lehet jelölni. A tervek szerint három újbudai ápolót díjaznak, akik fejenként 150 ezer forint jutalomban részesülnek.

Szabad a tér! – Pezsdüljön fel az élet Újbudán

Itt a tavasz, a jó idő, és szerencsére a vírushelyzet is megenged némi óvatos lazítást. Ideje, hogy kialakítsuk, belakjuk, színesítsük kicsit a közvetlen lakókörnyezetünket.

SilverStar Challenge nyílt innovációs ötletpályázat – FELHÍVÁS

Előrejelzések szerint 2060–ra minden harmadik európai lakos 65 évnél idősebb lesz. Ennek megfelelően az időskorúak igényeit és szükségleteit kielégítő termékek és szolgáltatások speciális gazdasági szektora, az úgynevezett „ezüstgazdaság” jelentős növekedés elé néz.

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

Szép kort megélt Kelenvölgyieket köszöntöttek  

Régi szokás, hogy kis ünnepség keretében, közösségben ünneplik Kelenvölgyben azokat a szépkorúakat, akik a közelmúltban töltötték be életük egy-egy kerek évfordulóját. 70, 80, 90 éves kelenvölgyiből is sokan eljöttek, őket László Imre polgármester köszöntötte virággal, oklevéllel és kedves ajándékokkal.

Megújult és megnyitott Újbuda két legkedveltebb strandja  

A Kánai úton megújult strandrész és élménymedence, felújított úszómedence, a Kondorosi úti uszodában pedig a fitneszterem, szaunák, pancsoló medence és a jakuzzi után az időjárás függvényében szintén új szabadtéri strandrésszel, illetve 33-as és 25-ös kültéri medencével is várja a látogatókat.

Szerelj és tekerj!  

Június első hétvégéjén már többen találkozhattak az új biciklis szervizpontokkal Újbudán. A 10 darab utcabútort az Önkormányzata helyezte ki, még kényelmesebbé és biztonságosabbá téve a kerékpárok rendszeres használatát a kerületben mindenki számára

Használt mobil gyűjtő a polgármesteri hivatalban  

Negyedik éve fut a „Passzold vissza, Tesó!” elnevezésű, használt mobiltelefon visszagyűjtő kampány, amelyet a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet közösen hirdetett meg. A kampány egyre népszerűbb, 2018 óta több mint 640 helyszínen, összesen 2,5 tonna mobiltelefont gyűjtöttek a résztvevők.

Átadták az „Újbuda környezetének védelméért” címet  

„Újbuda környezetének védelméért” elismerő címet adományozott az önkormányzat Ötvösné Kocsis Saroltának, a Környezetvédelem Egészségnevelési Szakmai Centrum vezetőjének. Az óvodapedagógus 1992 óta dolgozik az intézményben, rengeteget tett azért, hogy a gyermekek környezettudatos nevelését erősítse.

Fókuszban a szerelem  

Fotó: Lettner Kriszta

Frici & Aranka címmel történelmi tévéfilm készül Karinthy Frigyes és Böhm Aranka viharos szerelméről. A múlt századelő Budapestjét is bemutató történet legfontosabb eseményei Újbudán játszódnak. A film előzményeiről, illetve kulisszatitkairól megálmodója és kreatív producere, Újbuda kulturális nagykövete, Juhász Anna mesélt.

Kortárs művészettel telnek meg a kirakatok  

Három napra díszletté változik a főváros. Június 4. és 6. között rendezik meg először Budapesten a kirakART kortárs előadó-művészeti hétvégét. Harminc helyszínen több mint negyven alkotócsoport várja az érdeklődőket változatos programokkal, öt független befogadóhely, a Bethlen Téri Színház, a Jurányi Inkubátorház, a Szkéné Színház, a MU Színház és az ötletgazda, a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös szervezésében.

Idén zöldre vált a tanévkezdő csomag  

Régi újbudai hagyomány, hogy a nevelési év/tanév kezdetén óvoda- és iskolakezdő csomaggal enyhíti a családok tanévkezdéssel járó terheit az Önkormányzat.

Virágos Újbuda: kikerültek a muskátlik az oszlopokra  

A kerület számos pontjára, összesen 324 oszlopra kerültek muskátlik Újbudán. A 360 négytagú virágtartó gondozása és locsolása folyamatos lesz. A futónövények a tervek szerint október végéig színesítik majd a lakókörnyezetet.

Járdafelújítások a kerületben  

Nagy pénz, nagy foci. Kis pénz, kevesebb felújítás. Így – bár nem rohamléptekkel – de szerencsére nyugodt tempóban folyatódhatnak júniusban is az erősen leromlott állapotú, nagy igénybevételnek kitett szakaszokon a járdajavítási munkálatok.