Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. hétfő, Fábián, Sebestyén

11,5 milliárdot nyertek a BME kutatói

Újbuda   |   2017, július 21 - 16:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Negyven nyertes projektjével több, mint egy milliárd forintot nyert a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) felfedező kutatásokat ösztönző pályázatain a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

Több mint 400 kutató és kutatási projekt összesen 11,5 milliárd forintot meghaladó támogatást nyert el a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) felfedező kutatásokat ösztönző pályázatain. A BME negyven nyertes projektje egymilliárd forintot meghaladó összeget kapott. Az NKFIH a támogatással lehetőséget biztosít alapkutatásaik támogatására a kutatói életpályára belépő posztdoktoroknak, az önálló kutatást elindító és kutatócsoportot alapító fiatal kutatók, valamint a tapasztaltabb kutatók számára is. - A valóban versenyképes fejlesztési és innovációs programok finanszírozását kell biztosítani a kiválasztási rendszer útján – hangsúlyozta a NKFI Hivatal elnöke. Pálinkás József hozzátette: közel kell hozni a tudományos kutatásokat a Magyarországon működő ipari vállalatok és vállalkozások innovációs igényeihez. Pénz nélkül nem lehet kutatni, de a pénz önmagában nem elegendő.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Együttműködés az Auchan áruházzal  

Újbuda Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az esélyegyenlőség elve alapján javítsa a hátrányos helyzetű, nehézségekkel küzdő lakosok életminőségét. Ennek jegyében kötött egyezséget az Auchan Magyarországgal, a megállapodást László Imre polgármester és Balázs Ildikó, az üzletlánc Savoya parki áruházának igazgatója írta alá.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.