Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 24. szombat, Bertalan

11ek vagyunk / Urbán terefere

Újbuda   |   2019, május 20 - 09:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Beszélgetéssorozatot indít 11ek vagyunk/Urbán terefere címmel a B32 Galéria és Kultúrtér, valamint a Hadik Irodalmi Szalon. Az első esemény vendége Csurka Eszter szobrászművész, Molnár Ferenc Caramel énekes és Trokán Anna színművész lesz május 23-án. A programhoz könyvvadászat is kapcsolódik, a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között.

Újbuda a főváros negyedik legnagyobb és legizgalmasabban fejlődő régiója, a Bartók Béla út mára Budapest egyik központja kávézóival, galériáival. A kerületben van híres egyetem, sportközpont, színház és közösségi tér is. Innen indult, itt élt egykor Csernus Tibor, Csontváry-Kosztka Tivadar, Molnár C. Pál, Karinthy Frigyes, Ottlik Géza és Kosztolányi Dezső, de számos művész, szakember, sportoló, tanár, véleményformáló, inspiráló ember teszi széppé, értékessé, tartalmassá a kerület napjait. Ezek mentén indul útjára a 11ek vagyunk / Urbán terefere, amely az építészet, a zene, az irodalom, a sport, a technika, a festészet, a tánc, a színház, a televízió ismert és elismert szereplőit ülteti asztalhoz minden hónapban. Az Elődök, inspirációk címet viselő nyitóalkalom vendége Csurka Eszter szobrászművész, Molnár Ferenc Caramel előadó és Trokán Anna színművész lesz május 23-án. Az esemény házigazdái Antal Nikolett, a B32 Galéria igazgatója és Juhász Anna a Hadik Irodalmi Szalon vezetője.

Az ingyenes programhoz kapcsolódóan indul a könyvvadászat is, azaz hétfőtől szerdáig minden nap 11 darab POKET zsebkönyv vár az Újbudaiakra, amelyeket a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között rejtenek el a szervezők.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés  

Pénteken nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az októberi helyi önkormányzati és nemzetiségi választásra. A jelöltek és jelölőszervezetek szombattól kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.