Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. hétfő, Adalbert

40 éves a Pajkos Óvoda

Újbuda   |   2015, május 28 - 13:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

Negyvenedik születésnapját ünnepelte május 27-én a Pajkos Óvoda. A hosszú évek alatt különlegessé ért Pajkos program létrejöttében nagy szerepe volt Csányiné Schön Máriának, aki 1993 óta az óvoda vezetője.

- A Pajkos program az óvoda dolgozói miatt különleges. Játékos módszerekkel fejlesztik a gyermekeket. A játékot mint eszközt és mint módszert is használják – mondta Csányiné. Azt, hogy mennyire jó ovi a Pajkos, talán az bizonyítja legjobban, hogy sok egykori óvodás is részt vett a rendezvényen. Volt, aki szülőként, hiszen a jó emlékek miatt gyermekének is ezt az óvodát választotta. Sokan az ünnepi műsorba bekapcsolódotak. – A sportos előadásokat adó gyerekek a Grosics, a rock and roll bemutatót a Teleki Blanka Általános Iskola diákjai adták elő. Sok visszajáró gyerekünk van. Szerencsére szeretik a szülők ezt az óvodát, és ha egy gyerekük ide jár, akkor a testvéreket is szívesen hozzák – mesélte Pataki Beáta a Pajkos Óvoda óvodavezető helyettese. A visszajáró gyerekek műsora után a különböző óvodai csoportok mutatkoztak be mesejátékkal, énekléssel és néptánccal. Volt olan szülő, aki a Paff a bűvös sárkányt énekelte gitár kísérettel.

Nem maradt el a torta és az ajándékozás sem, amit az önkormányzat biztosított a különböző csoportok számára. - Ez talán az egyik legjobb óvoda a kerületben. Nem csak azért, mert kíváló a felszereltsége, hanem azért is, mert olyan programot tud megvalósítani, amelyben a gyerekeknek nem kell feladniuk önmagukat - mondta Csernus László önkormányzati képviselő.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért!  

2021október1808:30
»
2021október2420:00

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is megszervezi a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.