Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. csütörtök, Ferenc

A fél kerület keresi Shelley-Annt

Újbuda   |   2016, április 19 - 17:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szűk egy hónapja keresi fél Újbuda a kóbor, magányos, elhagyatott és most már sántikáló kutyát, Shelley-Annt. A Facebook közösségi oldalon már külön csoport is alakult, amelynek tagjai már-már percről percre jelentik, hogy ki merre látta a kis testű, 1-2 éves keverék kiskutyát.

Shelley-Ann nagyon félénk, az ételt is csak ímmel-ámmal fogadja el, viszont, ha megrémül, úgy fut mint a nyúl. Még úgy is, hogy a beírók szerint egy ideje három lábon sántikál. A keresésére létrehozott közösségi csoport tagjai - már több mint 160-an vannak - többnyire csak azt tudják megírni, hogy merről merre szaladt a kutya, amelynek befogásával kapcsolatban az is felmerült, hogy nyugtatólövedéket használnak. Így ugyanis könnyebben lehetne állatorvoshoz vinni a soványka, minden bizonnyal kiszáradással küzdő kiskutyát. Nem kizárt, hogy Shelley-Ann híre túllép a kerületen, hiszen már több fórum - így napilap és rádió is - hírt adott a kutatásról.
T.K.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Zöld Óvoda minősítéseket  

Bakai-Nagy Zita és Orosz Anna alpolgármesterek december 1-jén személyesen adták át az "Örökös Zöld Óvoda" és a "Zöld Óvoda" címet igazoló okleveleket, és az ehhez járó jutalmakat öt intézményben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.