Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 2. csütörtök, Ottó

A fenntartható városi közlekedést népszerűsítik a műszakisok a Föld Napján

Újbuda   |   2015, április 10 - 13:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Április 22-én, a Föld Napja alkalmából szerveznek kerékpáros rendezvényt a BME Környezetgazdaságtan Tanszék hallgatói. A „Hajts két keréken a jövőért”program a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „E” épületénél lesz, ahol reggelivel, szervizzel és miniexpoval – készülnek a szervezők.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan Tanszék diákjai a kerékpáros közlekedést, az egészség-tudatosságot és a fenntarthatóságot népszerűsítik föld napi rendezvényükkel. Hajts két keréken a jövőért programjuk célja, hogy minél több diák és környékbeli lakos váltson négykerekűről kétkerekűre, amit a BME Műegyetemi campus területén, az „E” épület mögötti kerékpártárolónál, mindenki számára elérhető biciklis szervizállvány elhelyezésével segítenek. Állításuk szerint az állvány tartalmazza majd a biztonságos biciklizéshez szükséges legfontosabb szerszámokat, valamint pumpát is, hogy a biciklizés közben jelentkező apróbb, de gyakori meghibásodások elhárítására nyújtsanak gyors segítséget.

Újbuda

A fenntartható városi közlekedés népszerűsítik a műszakisok a Föld Napján

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újraindul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás  

Újraindul a fővárosi lakásrezsi-támogatás, amely július elsejétől, szerdától igényelhető postán vagy a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálati irodáin. A támogatást a Hálózat Alapítvány nyújtja a rászorulók részére.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.