Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 26. szombat, Jusztina

A főváros is csatlakozott a BÖSZ-höz

Újbuda   |   2015, április 1 - 13:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Továbbra is Újbuda polgármestere az alelnöke a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének, melyhez a fővárosi önkormányzat is csatlakozott. Az elnöki tisztséget Tarlós István főpolgármester tölti be.

A fővárosi önkormányzat is csatlakozott a Budapesti Önkormányzatok Szövetségéhez (BÖSZ). Megváltozott az alapszabály is, eszerint a jövőben a mindenkori főpolgármester látja majd el a szövetség elnöki teendőit. A közleményben emlékeztettek: 2011-ben azzal a céllal alakultak meg, hogy érdekszövetségként képviseljék a kerületeket és a fővárost a kormányzattal és más érdekszövetségekkel történő egyeztetéseken.
Tarlós István főpolgármester a szervezet keddi közgyűlésén elmondta, hogy a BÖSZ elnöki megbízatása elvállalásának az a legfőbb üzenete, hogy a kerületek és közte, illetve a főváros között összefogás és együttműködés van.
A testület döntése értelmében a 2014 decembere óta elnöklő Kovács Péter XVI. kerületi polgármester a továbbiakban társelnökként segíti a közös munka irányítását. A polgármester azt emelte ki, hogy a főváros csatlakozásával kiteljesült a BÖSZ eredeti célkitűzése, így minden érintett önkormányzat együttműködésével, még hatékonyabban képviselhetik a fővárosi polgárok érdekeit.
A BÖSZ alelnöki tisztségeit változatlanul Hassay Zsófia VI. kerületi, Hoffmann Tamás XI. kerületi és Riz Levente XVII. kerületi polgármesterek látják el.

MTI

A főváros is csatlakozott a BÖSZ-höz

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.