Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 30. szerda, Jeromos

A függőségekre hívták fel a figyelmet az FMH-ban

Újbuda   |   2019, május 24 - 12:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Prevenciós előadás tartott a Momentán Társulat és Zacher Gábor addiktológus Újbuda Önkormányzata családbarát programja keretében a TEMI Fővárosi Művelődési Házban.

Az előadás témája a függőség volt, a fellépők vázolták annak válfajait, megnyilvánulásait. Újbuda Önkormányzata több mint öt éve végez szemléletformáló tevékenységet a lakosság, valamint a kerületben működő vállalatokat, civil szervezeteket körében. Molnár László alpolgármester elmondta: a különleges programmal Újbuda Önkormányzatának célja, hogy a kerületben élő családoknak, szülőknek adjon segítséget a függőségekkel kapcsolatban. Beszélt a 2013-ban indult Családbarát Újbuda programról is, hogy ötödik éve adják át a kerületben székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdasági társaságoknak a Családbarát Vállalkozás Újbuda elismerő címet, minden évben szerveznek babakocsis sétanapot és számos szemléletformáló eseményt, amelyek révén a családok és vállalkozások aktívan tehetnek a munka és magánélet összehangolásáért.

Az est fellépői a nézőket bevonva az előadásba rámutattak arra, hogyan ismerhető fel a beidegződés, a függőség és miként lehet rajta változtatni. A Momentán Társulat egy improvizációs színház, a műfaj egyik hazai meghonosítója.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A BEAC kosarasai megkezdték az idényt

A BEAC sikereinek a szurkolók is egyre inkább örülnek a Gabányiban, most már lehet menni drukkolni az NB1-es lányoknak, akik október 3-án a DVTK ellen, hazai pályán kezdik meg a bajnokságot.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.