Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. hétfő, Piroska

A képviselő szerint... – Junghausz Rajmund

Újbuda   |   2020, november 27 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Őrmező, Sasad, Sashegy – Junghausz Rajmund véleménye

A körzetemben több olyan sürgősen megoldandó probléma van, amely a fővárosi önkormányzat hatásköre. Az a jó hír, hogy kerületünk polgármestere segítségünkre lehet ilyen esetekben, hiszen ő egyben Újbuda fővárosi képviselője is. Őt kérhetjük számon a lenti ügyekben is.

Őrmezőn ide sorolnám a P+R parkoló bővítésének fontosságát. Itt 500 új parkolóhely azonnali kiépítésére volna lehetőség. Ma már nem kérdés, hogy elengedhetetlen ez a beruházás az Őrmezőn élők parkolási gondjainak megszüntetése érdekében, miközben megoldhatná az agglomerációból érkező autósok nehézségeit is, egyben növelné a metró kihasználtságát, és továbbtehermentesítené a fővárost.

Sasadnak a Dayka Gábor utcai gyalogos-felüljáró akadálymentesítésére és teljes felújítására volna szüksége. Az e témában tett előterjesztésem ugyan a kerületi szavazatok szintjén megkapta a támogatást, de a fővárosi önkormányzati társaságtól már halogató tartalmú válasz érkezett. Ez nem elfogadható.

A sashegyi körzetemhez tartozó BAH-csomópont szintén látványos problémahalmaz. Hajléktalanok lepték el a területet, és brutális mocsok van mindenhol. Amikor felvetettem a gondot a kerületi illetékeseknél, minden esetben az volt a válasz, hogy ez a főváros területe, nem tehetünk semmit.

Csak azt nem értem, ha Újbuda fővárosi képviselője ott ül az önkormányzat 5. emeletén, akkor miért nem teszi meg ezekben az ügyekben a szükséges lépéseket. Vajon lehetséges öt éven át mindig másokra mutogatni?

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.