Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 30. szerda, Jeromos

A képviselő szerint... – Németh Gyöngyvér

Újbuda   |   2020, szeptember 10 - 17:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hogyan legyen még jobb a Gellért-hegy? Most elmondhatja! –  Németh Gyöngyvér véleménye

A Gellért-hegy Budapest egyik szimbóluma, a rajta található közparkot pedig tömegek használják minden nap – környéken lakó családosok, kutyások, fiatalok, idősek, budapestiek, vagy éppen belföldi/külföldi látogatók.
A park egyszerre természetvédelmi és rekreációs terület, a város tüdejének fontos része, évi több százezer látogató célpontja. Kiemelkedően fontos, hogy ezt a ma eléggé elhanyagolt területet modernizáljuk, fejlesszük, élhetőbbé tegyük. Ez azonban csak akkor fog megvalósulni, ha megkérdezzük az embereket, hogy ők mit szeretnének, a közpark jövőjét közösen határozzuk meg.
Ezért Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Fejlesztési Központ a közösségi tervezés program részeként a Gellért-hegy zöld területeiről is megkérdezi a lakosságot. Hogyan használjuk a Gellért-hegyi parkot, és mire lenne még szükség? Mit gondol a sikló létrehozásáról? Mi a véleménye a kutyafuttatással kapcsolatban? Mennyire tartja fontosnak új játszótér, vizesblokk, terepfutókör, kültéri fitneszpark, vagy éppen rendezvénytér kialakítását? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre adhat most választ.
A kérdőív a kozossegitervezes.hu/gellert internetes oldalon elérhető és kitölthető 2020. szeptember 15-éig. Töltse ki a kérdőívet, mondja el a véleményét, alakítsa Ön is Budapest zöld szívének jövőjét!

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.