Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 4. csütörtök, Bulcsú

A Kopaszi-gát közösségi közlekedésének fejlesztése

Újbuda   |   2019, szeptember 13 - 10:33Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 16-ától a 154-es buszjárat meghosszabbítva, az Infopark érintésével a BudaPartig közlekedik.

A 154-es busz Gazdagrét felől Újbuda-központig változatlan útvonalon halad, majd meghosszabbított útvonalon körjáratként szolgálja ki az Infopark mellett a BudaPart és a Kopaszi-gát térségét is, megteremtve ezzel a térség közvetlen kerületközponti kapcsolatát.
A 154-es busz hétköznapokon 6-7 órától, míg hétvégén 8-9 órától 19-20 óráig jár a meghosszabbított útvonalon. A hajnali és késő esti órákban a 154-es járat változatlanul Újbuda-központig közlekedik Gazdagrét felől. A pontos menetrendről a BKK később ad tájékoztatást.
A 154-es buszok szeptember 16. után napközben nem fordulnak meg az Allee előtti csomópontban, így ott csökken az autóbuszok által okozott torlódás, jobban járható lesz az Allee előtt az Október huszonharmadika utca érintett szakasza.
A járathosszabbítással tovább javulnak a kerület közösségi közlekedési lehetőségei, közvetlen kapcsolat jön létre a kerületközpont és az Infopark, valamint a kerület egyik kedvelt szabadidős helyszíne, a Kopaszi-gát között.
A forgalmi helyzetre gyakorolt kedvező hatás mellett a tervezett változtatásnak köszönhetően az Allee térségében csökken az emisszió és a környezeti terhelés, mert a csúcsidőben nem itt lesz a buszjárat végállomása.


(Újbuda)