A falusi életmód évszázadok alatt kialakult szokásait, hagyományait elevenítette fel a Tamás Bátya Kunyhója piac hétvégi rendezvénye a Hamzsabégi úton.
Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Verebélyi Tamás a piac tulajdonosa áldomással kezdték a napot. Ezt követően a környék lakóival együtt idézték fel, hogy hogyan zajlik vidéken egy hamisítatlan disznóvágás, a visítástól a sült hurkáig. Mindenki meglepetésére a városi gyerekek olyan lelkesedéssel kapcsolódtak a munkába, mintha mindig is ezt csinálták volna: a disznóperzselés után kefét ragadtak és együtt súrolták a malac bőrét.
Verebélyi Tamás és felesége - megelégelve a kereskedelmi multik világát - pár éve otthagyták jól fizető állásukat, házukat kisebbre cserélték és megalapították a Tamás Bátya Kunyhóját, hogy bizalomra, minőségre építve létrehozzák a hagyományos magyar ízek és élelmiszerek piacát. Céljuk, hogy nevük igazi védjeggyé váljon, ezért minden árustól, termelőtől megkövetelik a kiváló minőséget.
Igazodnak a rohanó nagyvárosi életmódhoz, hiszen előzetesen - telefonon vagy interneten - leadott bevásárlólista alapján összekészítik a kért árut, megspórolva ezzel az órákig tartó bevásárlást vevőiknek. Céljaik között szerepel, hogy mielőbb webáruházzal és házhoz-szállítással bővítsék szolgáltatásaikat.
HL (2014. 03. 04.)