Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. hétfő, Gyula

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük

Újbuda   |   2021, február 26 - 15:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

Tavaly közel 500 oktatási intézmény kapcsolódott be a Magyar Parasport Napjának programjába, és rendezett február 22-én érzékenyítő, interaktív osztályfőnöki órát, rendhagyó testnevelés órát. Idén sajnos a pandémiás helyzet átírta a tervezett programokat, de a magyar parasport képviselői, a média segítségével most is igyekeztek bemutatni a parasportolók világát, életét, küzdelmeit, sikereit, példaértékű tevékenységüket.

Újbuda különösen büszke lehet parasportolóira, hiszen Tauber Zoltán, hazánk első paralimpiai bajnoka a 11. kerület lakója volt. Sajnos nemrég hunyt el ez a nagyszerű sportlegenda, de Arlóy Zsófia paralimpikon segítségével, aki nemrég szerződött az újbudai Budai XI. Sportegyesülethez elsőként róla emlékezünk. Műsorunkban megszólaltatjuk Osváth Richárd kerekesszékes vívót, és az Európa bajnok triatlonistát, Lévay Petrát is, aki a kerületünkben működő Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány vezetője.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megállási tilalom a Tétényi úton  

A járványügyi intézkedések részeként 2021. április 9-én 12.00-tól 2021. május 31-éig tilos megállni a Tétényi úti kórház előtt 20 méter hosszan.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.