Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. kedd, Móric

A mikromobilitás lehetőségeit kutatját Budapesten

Újbuda   |   2019, május 31 - 13:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Világszerte népszerűek a vállalkozási alapon működő autó-, robogó-, roller és kerékpármegosztó cégek, amelyek megfelelő szabályozással kiegészítik a meglévő mobilitási rendszert. Ahhoz, hogy a mikromobilitás a város szolgálatába legyen állítható, szükséges az igények megértése. Az újbudai Mobilitási pont 2 hónapos pilot üzeme egyedülálló lehetőséget ad Budapest számára, hogy felmérje és megértse a városlakók mikromobilitási eszközökkel, megosztáson alapuló közlekedéssel és mobilitási ponttal kapcsolatos igényeit, szándékait, véleményeit.

A városi mikromobilitás megértése érdekében a Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Közlekedési Központ szakmai támogatásával kérdőívet dolgozott ki és felmérést végez, amellyel pontosabb képet kap az alábbi témákról:

  • Ki használja a mobilitási pontot és az ott elérhető eszközöket?
  • Mit használnak a városlakók a mobilitási pont kínálatából?
  • Milyen típusú utazásra használják a mobilitási pont eszközeit?
  • Javíthatja a mikromobilitási eszközök megjelenése a város modal split-jét?
  • Váltanának a városlakók a mostani közlekedési szokásaikról, ha több mobilitási pont lenne elérhető?
  • Hol, milyen sűrűn, milyen tartalommal szükséges mobilitási pontok kijelölése?
  • Mi a felhasználói elégedettség a mobilitási ponttal kapcsolatban?

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK a Mobilitási pont két hónapos tesztüzeme során kéri és várja az online és offline elérhető kérdőív kitöltését, a BKK a kutatás eredményeit a pilot üzemet követően a nyilvánosság számára bemutatja. A felmérés elvégzése segíti a Fővárost, hogy felkészüljön a jelenlegi budapesti közösségi közlekedési szolgáltatási csomag fejlesztésére és kiterjesztésére, valamint, hogy a jövőben is előremutató, emberközeli mobilitási megoldásokat dolgozzon ki.

A felmérés ide kattintva érhető el.

A felmérés rövidített változata itt érhető el.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda is csatlakozott az Európai Autómentes Naphoz!  

Ma van az Európai Autómentes Nap. Célja, hogy népszerűsítse az alternatív közlekedési megoldásokat: tömegközlekedést, biciklizést, gyaloglást, mely révén egy kis lépést tehetünk a karbonsemleges Európa felé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.