Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

A Rákóczi híd pesti oldalán nyílna meg a Valyo Kikötő

Újbuda   |   2018, március 2 - 15:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újabb Duna-parti területet tervez elfoglalni a Valyo, Város és Folyó Egyesület, amely korábban például a Szabihíd projektet is szervezte.

Az egyesület azt közölte, a Rákóczi (volt Lágymányosi) híd pesti oldalán, a hídtól délre található több ezer négyzetméteres volt kikötőterületet szemelték most ki, itt hoznák létre a Valyo Kikötő nevű, 300-500 fős közönséget befogadó szabadtéri helyet. A helyszín művészeti fesztiválok és kulturális rendezvények helyszínéül szolgál majd, napközben workshopok, közösségi-, gyermek- és sportprogramok, valamint nyári egyetemek kapnak helyet, este pedig koncertek, filmvetítések, színházi előadások lennének.

A tervezett új helyről látványtervek is készültek, ezeken az látszik, hogy színpad, pult és sportpálya is lenne a Valyo Kikötőben.

A nyitást május 1-re tervezik, de addig is március 1-30-ig, illetve április 15-30-ig tervező és építő workshopokat tartanak. A szabadtéri közösségi hely szeptember 30-ig lenne nyitva.

A helyszínen jelenleg a Valyo Mobil Szauna áll, amely március 15-ig üzemel.

forrás:hvg.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.