Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

A Rákóczi híd pesti oldalán nyílna meg a Valyo Kikötő

Újbuda   |   2018, március 2 - 15:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újabb Duna-parti területet tervez elfoglalni a Valyo, Város és Folyó Egyesület, amely korábban például a Szabihíd projektet is szervezte.

Az egyesület azt közölte, a Rákóczi (volt Lágymányosi) híd pesti oldalán, a hídtól délre található több ezer négyzetméteres volt kikötőterületet szemelték most ki, itt hoznák létre a Valyo Kikötő nevű, 300-500 fős közönséget befogadó szabadtéri helyet. A helyszín művészeti fesztiválok és kulturális rendezvények helyszínéül szolgál majd, napközben workshopok, közösségi-, gyermek- és sportprogramok, valamint nyári egyetemek kapnak helyet, este pedig koncertek, filmvetítések, színházi előadások lennének.

A tervezett új helyről látványtervek is készültek, ezeken az látszik, hogy színpad, pult és sportpálya is lenne a Valyo Kikötőben.

A nyitást május 1-re tervezik, de addig is március 1-30-ig, illetve április 15-30-ig tervező és építő workshopokat tartanak. A szabadtéri közösségi hely szeptember 30-ig lenne nyitva.

A helyszínen jelenleg a Valyo Mobil Szauna áll, amely március 15-ig üzemel.

forrás:hvg.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.