Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

A Sopron nyerte az újbudai döntőt

Újbuda   |   2021, március 12 - 11:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda adott otthont idén a kosarlabdázók Killik László Női K&H Magyar Kupájáért vívott nyolcas döntőnek.

A járványhelyzet miatt szurkolók nélkül rendezték meg a kosárlabdázók Magyar Kupájának női döntőjét idén a Gabányi László Sportcsarnokban. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) azt is meg kellett oldania, hogy a csapatok, illetve a szakmai stábok minél kevesebbet érintkezzenek egymással. A hagyománnyal ellentétben nem egy közös helyszínen szállásolták el a nyolcas döntő résztvevőit, hanem úgy szervezték meg a háromnapos eseménysorozatot, hogy az együttesek mindig hazautaztak a mérkőzések után – számolt be lapunknak Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára.

Ehhez szükség volt egy jól elérhető, központi helyen lévő sportcsarnokra. Mivel a Gabányit hazai pályaként használó ELTE BEAC ezúttal nem volt érdekelt a kupáért vívott harcban, az újbudai helyszín mint semleges terep tökéletes választás volt. Az ELTE BEAC szakosztálya a MAFC Baskettel szorosan együttműködve segítette az MKOSZ munkáját az előkészületek és a lebonyolítás során is. – Jól döntöttek a csapatok, amikor a Gabányit választották – mondta a döntő előtt az MKOSZ főtitkára –, minden az elképzeléseink, elvárásaink szerint zajlott – tette hozzá.

A legjobb nyolc közé idén a VBW CEKK Cegléd, a PEAC Pécs, az UNI Győr-MÉLY-ÚT, az Aluinvent DVTK, a TFSE-MTK, az Atomerőmű KSC Szekszárd, a Ludovika-FCSM Csata és a Sopron Basket kosárlabdacsapata jutott be.

A Killik László Női K&H Magyar Kupát a címvédő Sopron Basket szerezte meg, a döntőben fordulatos csatában 79-55-re győzték le az Aluinvent DVTK-t. A soproniak sorozatban harmadszorra, fennállásuk óta pedig tizedik alkalommal vihették haza a kupát. A bronzmeccset az Atomerőmű KSC Szekszárd nyerte 70-64-re a PEAC-Pécs gárdájával szemben.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.