Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. kedd, Ambrus

A szociális munka napja

Újbuda   |   2021, november 22 - 12:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

A szociális munka napja minden évben jó lehetőség arra, hogy a szakterület felhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak. Ez az a terület, amelyre az egyébként is nehéz mindennapok mellett különösen nagy terhet ró a járvány időszaka. Idén összesen tíz, a kerületi szociális szférában kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakember részesült polgármesteri dicséretben.

Kissné Bengi Éva, az Újbudai Idősek Háza terápiás munkatársa; Fekete Anita Éva, az Újbudai Szociális Szolgálat, a házi segítségnyújtás kiemelkedő szakembere; Hegyi Ilona, az Újbudai Szociális Szolgálat gondozója; Varga Klaudia, az Újbudai Humán Szolgáltató Központ szociális asszisztense; Bogdán Lászlóné, az Újbuda Bölcsődei Intézmények takarítója és helyettes dajkája; Farkasné Szalay Csilla, az Újbuda Bölcsődei Intézmények szakgondozónője; Gayerhosz Jánosné, az Újbudai Bölcsődei Intézmények Pöttöm Bölcsőde vezetője; Balogh Ágnes, az Újbudai Bölcsődei Intézmények bér- és munkaügyi előadója; Pópé Alexandra, az Újbudai Bölcsődei Intézmények kisgyermeknevelője; Varga Éva, az Újbuda Prizma Szociális Fejlesztési és Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyintézője.
Az elismeréseket László Imre polgármester és Bakai-Nagy Zita alpolgármester adta át a díjazottaknak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.