Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

A Teleki suliban jártak a múzeumok

Újbuda   |   2018, április 26 - 13:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola fennállásának 50. évfordulójához kapcsolódóan rendezték meg a Teleki Napokat április 23-25. között. A zárónapra ért utolsó helyszínére, a Bikszádi úti intézménybe a látványos múzeumpedagógiai roadshow, a Mozaik Múzeumtúra iskolai programsorozata.

A 2017-2018-as tanévben az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola volt az utolsó helyszíne a Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programjának. A látványos múzeumpedagógiai roadshow keretében hangszerbemutatót, VR-szemüveges bemutatót, alaki kiképzést, valamint az iskolai tananyaghoz kapcsolódó interaktív foglalkozásokat tartottak múzeumpedagógusok irányításával. Az eddig 4000 diákhoz eljutó roadshow magyarországi és határon túli magyar iskolákban népszerűsíti a magyar kultúrát, a magyar múzeumok tárlatait, szolgáltatásait.

Valamennyi helyszínt érintő vetélkedő tette még izgalmasabbá a Teleki Napok záró rendezvényét. A régészet kedvelői a Természettudományi Múzeum Dr. Csont foglalkozásán, a katonai pálya vagy a hagyományőrzés iránt érdeklődők a Pákozdi Emlékpark alaki kiképzésén vethettek részt. A modern technikák rajongói a Szolnoki RepTár szimulátorainak örülhettek, a Postamúzeum a távközlés történetébe avatta be a tanulókat, a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény foglalkozásán a zenerajongók ismerhettek meg több ritka hangszert és azok keletkezésének történetét.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.