Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 29. csütörtök, Nárcisz

A világ legjobbjai között a műegyetemi kispályások

Újbuda   |   2018, augusztus 13 - 15:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

Veretlenül, csoportelsőként egészen a nyolcad döntőig jutott el a BME-s Zsírkréták kispályás futball formáció a Brazíliában rendezett Neymar Jr’s tornán.

„Nagyot mertünk álmodni, és alig hisszük el, hogy teljesült” – vallották a Neymar Jr’s Five dél-amerikai fináléja után a BME Zsírkréták csapatának tagjai, akik a hazai viadalt megnyerve szereztek kvalifikációt a nemzetközi versenyre. A műegyetemi fiatalokból álló kispályás foci összeállítás nevében Fábián Gábor csapatkaptány, a BME Gépészmérnöki Kar (GPK) most végzett gépészmérnök mesterszakos hallgatója és Dudás Dániel, a kar energetikai mérnök BSc-s diákja számoltak be élményeikről. A fiatalok büszkék az elért eredményre; a Brazíliág vezető útról azt mondták: a csapat 160 magyar nevező legjobbjaként előbb egy fővárosi campus döntőt nyert meg, majd egy budapesti bevásárlóközpont tetőteraszán megrendezett végső összecsapásban győzött. Nagy vágyuk volt, hogy az országot egyedüli válogatottként képviselhessék a brazil világklasszis futballistáról elnevezett tehetségkutató tornán, az általa alapított Instituto Projeto Neymar Jr stadionban.

A hét fős, barátokból álló műegyetemi formáció minden tagja több éves sportmúlttal rendelkezik, valamennyien nagypályás futballal kezdték. Közös nevező ma már a komoly renoméval rendelkező egyetemi futsal: többen a BME válogatottjának leigazolt játékosai, hazai és nemzetközi sportversenyek résztvevői, így számos alkalommal játszottak együtt.

A 2018. évi műegyetemi magyar bajnokcsapat tagjai:

Andorka Kristóf - BME VBK, gyógyszervegyész-mérnök MSc
Dudás Dániel - BME GPK, energetikai mérnök BSc
Fábián Gábor - BME GPK, gépészmérnök MSc
Fábián Máté - Óbudai Egyetem, gépészmérnök BSc
Kalocsay Károly - BME GTK, műszaki menedzser BSc (2017-ben végzett)
Rónaszéki Botond - középiskolás
Weimann Richárd - ELTE, matematika BSc

forrás:bme.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szelíd türelemmel élek - Interjú Erdélyi Timea színésznővel  

Erdélyi Timea a Karinthy Színház Maga lesz a férjem című előadásnak egyik főszereplője. 2020 őt is számos nehézség elé állította, de mint meséli, ennek ellenére sok mindenért hálával tartozik sorsának. Rendkívüli helyzetekkel, mozgalmas eseményekkel tarkított nagy kihívás ez az év számára is.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.