Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 25. szerda, Katalin

A világ legjobbjai között a műegyetemi kispályások

Újbuda   |   2018, augusztus 13 - 15:38Nyomtatóbarát változatSend by email

Veretlenül, csoportelsőként egészen a nyolcad döntőig jutott el a BME-s Zsírkréták kispályás futball formáció a Brazíliában rendezett Neymar Jr’s tornán.

„Nagyot mertünk álmodni, és alig hisszük el, hogy teljesült” – vallották a Neymar Jr’s Five dél-amerikai fináléja után a BME Zsírkréták csapatának tagjai, akik a hazai viadalt megnyerve szereztek kvalifikációt a nemzetközi versenyre. A műegyetemi fiatalokból álló kispályás foci összeállítás nevében Fábián Gábor csapatkaptány, a BME Gépészmérnöki Kar (GPK) most végzett gépészmérnök mesterszakos hallgatója és Dudás Dániel, a kar energetikai mérnök BSc-s diákja számoltak be élményeikről. A fiatalok büszkék az elért eredményre; a Brazíliág vezető útról azt mondták: a csapat 160 magyar nevező legjobbjaként előbb egy fővárosi campus döntőt nyert meg, majd egy budapesti bevásárlóközpont tetőteraszán megrendezett végső összecsapásban győzött. Nagy vágyuk volt, hogy az országot egyedüli válogatottként képviselhessék a brazil világklasszis futballistáról elnevezett tehetségkutató tornán, az általa alapított Instituto Projeto Neymar Jr stadionban.

A hét fős, barátokból álló műegyetemi formáció minden tagja több éves sportmúlttal rendelkezik, valamennyien nagypályás futballal kezdték. Közös nevező ma már a komoly renoméval rendelkező egyetemi futsal: többen a BME válogatottjának leigazolt játékosai, hazai és nemzetközi sportversenyek résztvevői, így számos alkalommal játszottak együtt.

A 2018. évi műegyetemi magyar bajnokcsapat tagjai:

Andorka Kristóf - BME VBK, gyógyszervegyész-mérnök MSc
Dudás Dániel - BME GPK, energetikai mérnök BSc
Fábián Gábor - BME GPK, gépészmérnök MSc
Fábián Máté - Óbudai Egyetem, gépészmérnök BSc
Kalocsay Károly - BME GTK, műszaki menedzser BSc (2017-ben végzett)
Rónaszéki Botond - középiskolás
Weimann Richárd - ELTE, matematika BSc

forrás:bme.hu