Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. vasárnap, Friderika

A WHO világjárvánnyá nyilvánította a Covid-19 vírusfertőzést

Újbuda   |   2020, március 11 - 18:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Világjárvány szintjére lépett a Covid-19 vírusfertőzés - jelentette be Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerdán Genfben.

A főigazgató szerint a kijelentés nem változtat a WHO programjában semmin és az országoknak sem kell mától emiatt új protokollt kitalálniuk: minden országnak most az a legfontosabb, hogy

  • mérlegelje a terveit a vészhelyzetre
  • Kommunikáljon az emberekkel a kockázatról és arról, hogyan védhetik meg magukat
  • Találják meg, teszteljék le és izolálják a fertőzött betegeket
  • Álljanak a kórházaik készenlétben, védjék és képezzék tovább az egészségügyi dolgozóikat
  • Mindemellett pedig mindenki feladata az, hogy vigyázzunk egymásra

A főigazgató felhívta arra is a figyelmet, hogy a világjárvány nemcsak egészségügyi krízis, hanem olyan probléma, ami minden szektort érinteni fog. Emiatt az országoknak fontos azt is észben tartani, hogy meg kell találni valahol az egyensúlyt az egészség védelme, a gazdasági és társadalmi zavargások minimalizálása és az emberi jogok tiszteletben tartása között. Tedrosz azt is hozzátette: sok ország megmutatta már nekünk, hogy ezt a vírust meg lehet akadályozni és tudjuk kontrollálni - írja az Index.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda visszaszerezte a támogatást  

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere megvédte a gyermek-egészségügyi centrumot - 85 ezer gyereket lehet így sokkal magasabb színvonalon ellátni – Újbuda Önkormányzatának sajtóközleménye –

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.