Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. kedd, Pál

Adventi ajánlatok

Újbuda   |   2017, november 30 - 11:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megkezdődtek a kerületi adventi készülődések: az állandó vásár hagyományosan az Allee mellett található, de ezen kívül több, elsősorban hétvégi karácsonyi vásárra is várják a szervezők az érdeklődőket.

Két figyelemre méltó adventi vásár is nyílik Újbudán, amelyre érdemes ellátogatni. Az Allee mellett, a Kőrössy József utcában van a kerület hivatalos rendezvénye, amely november 18-ától december 24-éig tart. A szervező Buda Hold Kft. tájékoztatása szerint idén ismét több kerületi alkotó mutatja be egyedi és különleges képző-, illetve iparművészeti alkotásait, termékeit. A gasztronómia kedvelői bor- és pálinkaházak termékeit kóstolhatják, valamint vásárolhatják meg az ételkülönlegességek, sütemények, édességek mellett. A vásáron kap helyet Újbuda Önkormányzatának jégpályája is, amelyet a kerületiek ingyen vehetnek igénybe, a lakcímkártya bemutatásával. A rendezvény a bevásárlóközpont üzleteivel egy időben, vagyis általában este nyolckor zár be, nyitás minden nap reggel tíztől.

Slow-advent a Bartókon

Három budapesti kulturális bevásárlóutca, köztük a Bartók Béla Boulevard december 8-án újszerű kezdeményezéssel rukkol elő. Az úgynevezett slow-érzést szeretné advent idején bemutatni és átadni a Falk Miksa utca, a Bartók Béla út és a Ráday utca, a helyszíneken a valódi értékeket helyezik előtérbe. A három tematikus utca közös adventi programsorozatát a BUM hívta életre.

Albertfalván hagyományteremtő jelleggel szerveznek az Albertfalvi Közösségi Házban adventi vásárt, december 8–10. között, péntek estétől vasárnap estig. A közösségi házban, illetve az udvarán mintegy 20 standot állítanak fel a kézműveseknek, az ötvöstől a bőrösig, a foltvarrótól a fazekas mesterig. A gyerekeket játszóház várja, a nagyobbak papírt is meríthetnek, illetve mézes kalácsot díszíthetnek. A színpadon szombat délelőttől folyamatosak lesznek a karácsonyi és adventi programok, amelyeket az esti koncertek koronáznak meg. Szombaton hétkor Auth Csilla, vasárnap a Chameleon Jazz Band lép fel.

Adományok

Az Allee melletti adventi vásáron folyamatosan gyűjtenek adományokat: a Gyermekekért XI. Közhasznú Alapítvány december 4–9. között, Farkas Krisztina albertfalvai önkormányzati képviselő és a Pont magazin munkatársai december 11–17. között, a Down Alapítvány december 18–23. között. A Zöldellő Angyalkert Alapítvány november 18.–december 24. között tart jótékonysági vásárt a standján. Az albertfalvai vásáron is lehet dotációkat felajánlani, ez ügyben Farkas Krisztina önkormányzati képviselőt érdemes keresni.

 

Kreaplacc a Malomban

Idén is megrendezi az Összefogás Újbudáért Egyesület a Karácsonyváró KreaPlaccot december 2-án, a Malom Közösségi Házban, ahol munka és gyerekek mellett kézműveskedő nők, anyák mutathatják meg alkotásaikat. A délelőtti program jó dobbantó az esti adventi vásárkörúthoz.

H. GY.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda vezetése nem támogatja a Tétényi úti üzletközpont eladását

Újbuda vezetése nem támogatja a Kelenföldi Városközpont eladását - derült ki Dr. László Imre újbudai polgármester legutóbbi, civilekkel folytatott nyilvános egyeztetésén. A kerület vezetője szerint a városközpont értékesítésére kiírt pályázatra nem érkezett olyan beadvány, amely összhangban lenne a környékbeliek deklarált elképzeléseivel, ezért a következő testületi ülésen javasolni fogja, hogy nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot. Mivel a romos állapotú üzletközpont felújítása továbbra is fontos cél, Újbuda arra kéri a fővárost, hogy a Kerületi Építési Szabályzat lakossági igényeken alapuló módosításáig ne adja el az ingatlant.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.