Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. kedd, Vendel

Adventi előadás lesz a Szent Margit Gimnáziumban

Újbuda   |   2014, december 4 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Családi Körben címmel tart ünnepi előadást advent második szombatján Kerényi Lajos piarista szerzetes, a Külső-Ferencvárosi Szent Kereszt templom plébánosa a Szent Margit Gimnázium, Dísztermében.

Hat sikeres rendezvény után első alkalommal a budapesti Szent Margit Gimnázium ad otthont a Családi Körben Keresztény Rendezvénynek. Idén Kerényi Lajos adventi előadását tartják december 6-án 15:00 órakor az Villányi úti intézmény dísztermében.

A Családi Körben című rendezvényt 2011-ben rendezték meg először a Pest megyei Maglódon. Az esemény célja az volt, hogy megszólaltasson keresztény (főleg katolikus) egyházi vezetőket, teológusokat, híres egyházi személyeket a családok helyzetéről, azok jelenéről és jövőjéről. Az előadók évről-évre a boldog családi élet megvalósítására hívják fel a figyelmet, utat mutatnak a válságban lévőknek, a házasság előtt állóknak.

Az ingyenes program gazdája a Családháló közösség, társszervezője az Értékmegőrzők Szentimrevárosi Egyesülete, főtámogatója Budapest XI. kerület
Önkormányzata.

További információ:
www.facebook.com/csaladikorben

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Budai srácok – Akik meghúzták az oroszlán bajszát  

Az 1956-os forradalom utolsó utáni pillanataiban szerveződött meg a Móricz Zsigmond körtéren a spontán ellenállás a „pesti srácokból”, akik relatíve érzékeny veszteségeket tudtak okozni a világ leghatalmasabb szárazföldi hadserege katonáinak. Még ha a túlerővel szemben valójában esélyük sem volt. Kikből álltak a felkelő csapatok, és vajon volt-e értelme annak, amit tettek? Többek között erről kérdeztük Eörsi László történészt, a téma szakértőjét, a kormány által szétvert 1956-os Intézet kutatóját.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.