Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 10. péntek, Amália

Al Ghaoui Hesna a Tranzitban

Újbuda   |   2020, március 2 - 14:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Beszélgetőkúra címmel indított kávéházi sorozatot a Tranzit Art Caféban a Felelős Szülők Iskolája. Híres és sikeres emberek vallanak életük és szülőségük nehéz kérdéseiről, az első vendég Al Ghaoui Hesna haditudósító újságíró volt.

A Beszélgetőkúrában első vendége, a sokszor veszélyes körülmények között dolgozó haditudósító, Al Ghaoui Hesna volt. Az újságíró a félelmekről, a mindenkit érintő mumusokról beszélt, amiket szerinte nem kell szégyellni és elnyomni, hanem szembe kell nézni velük.

A rendezvény következő meghívottja Kádár Annamária. A mesepszichológus március 17-én arról vall majd, hogyan írta át saját életmeséjét, miként tudta veszteségeit nyereségre váltani.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.