Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. péntek, Luca, Otília

Albertfalván a pincéket fosztogatják

Újbuda   |   2014, május 21 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
A társasházi kamerarendszer program és az Újbudai Polgárőr egyesület működése volt a két fő témája az albertfalvi közösségi házban tartott Közbiztonsági Fórumnak. Újbuda vezetői a XI. kerületi Rendőrkapitánysággal, az Újbudai Közterület Felügyelettel, az Újbuda Prizmával és a polgárőrséggel közös beszélgetésre hívták a lakosságot.

Albertfalva csendes, nyugodt városrész, ráadásul az átlagosnál kevesebb dolga akad ott a rendőrségnek, a lakosság életét mégis megkeserítik a betöréses lopások. A bűnözők előszeretettel fosztogatják a társasházak pincéit, ahonnan elsősorban kerékpárokat visznek el.

A Közbiztonsági Fórumon Hoffmann Tamás polgármester elmondta, hogy a nemrég meghirdetett társasházi kamerarendszer program segítséget jelenthet majd ezen bűncselekmények visszaszorításában.

Berki Antal rendőrfőkapitány arról beszélt, hogy várhatóan szeptemberben - Őrmező, Gazdagrét és Kelenföld után - Albertfalván nyit újabb Körzeti Megbízotti Irodát a rendőrség, ezzel is fokozva a rendőri jelenlétet és közbiztonság javítását.

T.D. - ÚjbudaTV/MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az Aranycsapat – és ami utána következik  

A diplomataként és futballistaként is ismert történész, Borsi-Kálmán Béla a Rákosi-korszak és a Kádár-rendszer történetének tükrében mutatja be a magyar labdarúgás sikeres korszakát és hanyatlását.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.