Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. péntek, Ferenc

Angol nyelvből vizsgáztak a diákok

Újbuda   |   2020, május 7 - 10:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csütörtökön idegen nyelvi érettségi vizsgák kezdődtek, a diákok angol nyelvből tettek írásbelit emelt- és közép szinten.

Angol nyelvből középszinten 1123 helyszínen 34 693, emelt szinten 210 helyszínen 14 521 vizsgázó tesz érettségit – írja az Oktatási Hivatal. Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos.
Középszinten a vizsga időtartama 180 perc volt, az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60 perc, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc állt rendelkezésre. Rövid szünet után ezt a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap következett 30 percben, majd 60 perc jutott az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.
Az emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces volt, azon az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepeltek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30, illetve 90 perc volt.
Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten lehetett használni nyomtatott szótárt, a többi feladatsornál nem lehetett segédeszközt igénybe venni. Az érettségi dolgozatokat központi útmutatók alapján javítják és értékelik.
Pénteken a német nyelvvel folytatódnak az írásbelik.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyitott az Újbudai Adventi Vásár

Idén először a Bikás Parkban nyitott meg az Újbudai Adventi Vásár, amely egészen szentestéig kínál színes, ünnepi programokat. A megnyitón a Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermekkara és a Petőfi Musical stúdió teremtettek karácsonyi hangulatot, a frissen elkészült korcsolyapályát pedig műkorcsolya bemutatóval avatták fel. Advent első vasárnapján Dr. László Imre polgármester, dr. Gáncs Tamás, a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze, és Kelemen Imre atya, a Kelenföldi Szent Gellért templom plébánosa ünnepi beszédeik után együtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.