Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

Anyák a minőségi együttlétért

Újbuda   |   2016, május 2 - 12:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közös flashmobot szervezett a Ringató program és a Fiatal Családosok Klubja április 29-ére a Móricz Zsigmond körtéri Gombához. A tér különböző részein hangszeres énekesek tűntek fel, produkciójukba az arra járó babakocsisok is bekapcsolódtak, végül a program 30 perces közös éneklésbe csapott át.

Közel kétszáz anyuka vett részt a Móricz Zsigmond körtéri Gombához szervezett flashmobon, villámcsődületen. Az előre tervezett, de spontán alakuló eseményre sokan családjukkal érkeztek. - Arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy az édesanyák minél több minőségi időt töltsenek gyermekeikkel – mondta Király Nóra alpolgármester, a FICSAK alapítója, legkisebb, ötödik gyermekével az ölében. Szerinte egy Magyarországon, Európában egyedülállóan valósulhat meg, hiszen az állam biztosítja az édesanyáknak, hogy három évig, vagy akár tovább is otthon maradhassanak gyermekeikkel. Kapják a GYED-et, a GYES-t, vagy ha korábban jön a testvér, akár a két ellátást is egyszerre. Király Nóra szerint a Ringatók azt segítik, hogy az így eltöltött minőségi idő valóban tartalmas lehessen.

- Elsősorban örömet szerezni és példát mutatni szeretnénk, hogy milyen énekeket érdemes otthon énekelni a gyermekekkel, amelyekhez visszatérhetnek, ha megtették saját felfedezéseiket – mondta Gáll Viktória Emese foglalkozásvezető, akinek édesanyja Gállné Gróh Ilona a Ringató kidolgozója. Összesen 86 foglalkozásvezető várja hétről-hétre a felnőtteket és a gyerekeket több, mint 230 helyszínen országszerte és a határon túl, a Ringató foglalkozásokat jól képzett pedagógusok vezetik.

Idén május 7-én, a Család Napján tartják a Ringató - Vedd ölbe, ringasd, énekelj! országos zenei nevelési program hagyományos éves rendezvényét, ezúttal a Bálnában. Az eseményen évről évre egyre többen vesznek részt, idén várhatóan ezernél is több család énekel majd.

H. L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A döntő többség igényli az oltást – Falus Ferenc

A felmérésekkel szemben Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos biztos benne, hogy a lakosság legalább 70 százaléka kérni fogja az oltást a COVID ellen, különösen, ha látja, hogy nincs mellékhatás, szövődmény és megvéd a betegségtől. Az EU megszervezi a vakcina ellátást és megszervezhető az oltás menete is. Két két és fél hónap alatt egy háziorvosi praxisban be lehetne oltani az embereket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.