Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 17. hétfő, Paszkál

Art Fair: Iparművészek adventi vására

Újbuda   |   2018, december 18 - 12:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

A legnevesebb iparművészek munkáiból válogathattak az érdeklődők a B32 Galéria Adventi Prémium Art Fair rendezvényén. A dizájnvásárok gyakori részt vevője, Vereczkey Szilvia textiltervező munkáit mutatja be a Trezor teremben a Frissek és szeretettek című kiállítás.

Az Iparművészeti Múzeum évekig jól működő felső kategóriás művészeti piaca a múzeum épületének felújítása miatt a B32 Galéria és Kultúrtérbe költözött, így Magyarország iparművészeinek színe-java sok esetben Újbudán mutatja be először legfrissebb egyedi termékeit. A B32 hagyományos adventi vásárán idén rekordszámú dizájner várta a karácsonyi ajándékot keresőket. Kerámiák, kézműves üvegek, ékszerek, kiegészítők, lakberendezési tárgyak, kézzel szőtt textilek, ruhák, festett selyemsálak, porcelánok, összesen 46 iparművész alkotásai találtak gazdára a kultúrtérben. Az egész napos esemény nemcsak „piac”, hanem különleges találkozási pont is, nem csupán exkluzív kínálatból válogathatnak ilyenkor az érdeklődők, hanem beszélgethetnek is a tervezőkkel, illetve a kivitelezőkkel.
A vásárral egyidőben nyílt meg a Ferenczy Noémi-díjas Vereczkey Szilvia tárlata. A textilművész egyedi kollázsai, áttetsző, színjátszó kelméi mellett különböző struktúrájú fal- és tértextiljei is láthatók január 11-éig a Trezorban. A tervező művei gyakran apró darabokból épülnek fel, számos esetben talált anyagokat alkalmaz, amelyeket kézi, illetve gépi varrással, ráncolással, gyűréssel és csavarással alakít át. Autonóm textiljei és használati tárgyai, a kendők és stólák elsősorban egyszerű alapruhákon mutatnak jól, amilyeneket a művész gyakran maga is tervez.

(K. G.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.